Διεθνή

Ρωσία: Άφησαν το μωρό τους για ύπνο στο μπαλκόνι και πέθανε από την παγωνιά

Το αγόρι επτά μηνών ήταν εκτεθειμένο σε θερμοκρασία -7C για πέντε ώρες.

Parallaxi
ρωσία-άφησαν-το-μωρό-τους-για-ύπνο-στο-536005
Parallaxi

Ποινική έρευνα διεξάγουν ερευνητές στην Ρωσία για τον θάνατο ενός μωρού που βρέθηκε παγωμένο σε μπαλκόνι του σπιτιού, ενώ μέσα στο σπίτι βρίσκονταν οι γονείς του.

Το αγόρι επτά μηνών ήταν εκτεθειμένο σε θερμοκρασία -7C για πέντε ώρες στην απομακρυσμένη περιοχή Khabarovsk. Όπως έγινε γνωστό το άτυχο βρέφος ήταν τοποθετημένος στο μπαλκόνι για να κοιμηθεί στον καθαρό αέρα.

Το υπουργείο Υγείας της περιοχής ενημέρωσε αργότερα τους κατοίκους να μην αφήσουν τα μικρά παιδιά απροστάτευτα. “Πάντα να ξέρετε πού και με ποιον είναι το παιδί σας”, ανακοίνωσε.

“Μην προσπεράσετε ένα παιδί που κινδυνεύει. Ειδικά τον χειμώνα ένα παιδί που έχει χαθεί ή τραυματιστεί μπορεί γρήγορα να γίνει θύμα χαμηλών θερμοκρασιών” πρόσθεσε. Επίσης, δήλωσε ότι τα παιδιά στο Khabarovsk όλο ένα και περισσότερο γίνονται θύματα γονικής ”άγνοιας” και αμέλειας των περιγραφόμενων ως βασικών μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα ειδήσεων Lenta, μια προκαταρκτική αναφορά στον θάνατο του παιδιού στην πόλη Nikolayevsk-on-Amur έδειξε ότι ήταν αποτέλεσμα υποθερμίας. Η υποθερμία εμφανίζεται όταν η θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος μειώνεται λόγω της έκθεσης στο κρύο και μπορεί να συμβεί ακόμη και σε ήπιες θερμοκρασίες εάν η έκθεση είναι παρατεταμένη.

Οι ηλικιωμένοι και τα βρέφη ηλικίας κάτω του ενός έτους κινδυνεύουν περισσότερο από άτομα χωρίς θέματα υγείας. Το να κοιμίζουν τα μωρά στο μπαλκόνι είναι ένα συχνό φαινόμενο στις περιοχές με ψυχρότερο κλίμα. Η θεωρία πίσω από αυτή την πράξη είναι ότι η έκθεση των παιδιών στον καθαρό αέρα, ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή του βήχα και του κρυολογήματος.

Οι γονείς σε σκανδιναβικές χώρες όπως η Φινλανδία και η Νορβηγία πιστεύουν επίσης ότι τα παιδιά τους κοιμούνται καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην ύπαιθρο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα