Ελλάδα

ΣΑΛΟΣ: Επιβεβαιώθηκε ότι οι αστυνομικοί κατέβρεχαν τη γυναίκα στο ΑΤ Ομόνοιας

Απανωτά περιστατικά κρατικής καταστολής.

Parallaxi
σαλοσ-επιβεβαιώθηκε-ότι-οι-αστυνομικ-530746
Parallaxi

Η αποκάλυψη της εφημερίδας Documento με το βίντεο που τραβήχτηκε από τις κάμερες του αστυνομικού τμήματος της Ομόνοιας που δείχνει δυο αστυνομικούς να καταβρέχουν με μάνικα μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα που περνά τον περίβολο Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη που ήταν παρών στο περιστατικό, οι αστυνομικοί φέρθηκαν με βιαιότητα στην συγκεκριμένη γυναίκα. Μετά το σάλο που προκλήθηκε πηγές της αστυνομίας στην αρχή ισχυρίστηκαν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν και ο εν λόγω δικηγόρος συνελήφθη, όταν άσκησε βία εναντίον των αστυνομικών.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε να απαντήσει:

Αναλυτικά η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

Το βίντεο έρχεται στο φως, λίγα 24ωρα μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι για την εκκένωση τριών καταλήψεων, με την οικογένεια του σκηνοθέτη Ινδαρέ να καταγγέλλει απρόκλητη βία από αστυνομικούς και ακολουθείται από τη δήλωση του βουλετή της Ν.Δ. Μπάμπη Παπαδημητρίου όπου ερωτηθείς για τα περιστατικά της αστυνομικής καταστολής και του ξεγυμνώματος πολιτών απάντησε:

«Βεβαίως και να τους ξεβρακώσειςγιατί εμποδίζουν την ελευθερία τη δική σας και τη δική μου. Αν δεν βάλουμε τάξη στη χώρα, δεν θα μπορέσουμε να την ξαναχτίσουμε».

Η ατάκα του βουλευτή προκάλεσε σάλο ακόμα και στη Ν.Δ. και σύμφωνα με πληροφορίες ενόχλησε τον Πρωθυπουργό.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα