Top

Σάλος για τα πλαστά πιστοποιητικά – Νέο μήνυμα Κεραμέως για τα σχολεία

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στην Ελλάδα.

Parallaxi
σάλος-για-τα-πλαστά-πιστοποιητικά-νέ-742712
Parallaxi

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στην Ελλάδα

Ν. Κεραμέως: Αποκλειστικά δια ζώσης η εκπαίδευση φέτος

«Φέτος η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά διά ζώσης» τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στο υψηλό ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών (80%), που σε συνδυασμό με ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει από το νέο κορονοϊό «προσφέρεται μια κάλυψη του 90%».

Στις ηλικίες 15-18, έχει εμβολιαστεί το 28% των παιδιών, ενώ στις 12-15 το 14%, είπε η υπουργός και προέτρεψε τους γονείς να συνεχίσουν τους εμβολιασμούς των παιδιών. Επίσης, εξήγησε πως στα σπίτια (γονείς, ηλικιωμένοι) η πλειοψηφία είναι εμβολιασμένη.

Σε περίπτωση κρούσματος «διεθνώς ακολουθείται το πλαίσιο τα τμήματα να μην κλείνουν, αλλά να υπάρχει αυξημένος έλεγχος», εξήγησε η κ. Κεραμέως. Ειδικότερα, σε περίπτωση κρούσματος, όλο το τμήμα θα κάνει δυο rapid τεστ την εβδομάδα δωρεάν, ενώ οι εμβολιασμένοι μόνο self test. Τα παιδιά που κάθονται πιο κοντά στο μαθητή με κρούσμα θα κάνουν κάθε μέρα τεστ. Το τμήμα θα κλείνει εφόσον τα κρούσματα είναι το 50% συν 1 των μαθητών του τμήματος.

Σε ερώτηση γιατί δεν προχώρησε η αποσυμφόρηση των τάξεων, η κ. Κεραμέως απάντησε πως λειτουργούν στην Ελλάδα 90.000 τμήματα και δεν υπάρχει η δυνατότητα να διπλασιαστούν.

Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να προσέρχονται στα σχολεία με δυο εργαστηριακά τεστ (PCR ή Rapid) με δική τους ευθύνη και αν δεν συμμορφώνονται, θα υπάρχει αναστολή εργασίας. Παράλληλα ενημέρωσε, ότι έχει θεσπιστεί σύστημα πολύ γρήγορων προσλήψεων, ώστε να καλύπτονται ενδεχόμενα κενά μέσα σε λίγες ημέρες.

Σχετικά με τα πανεπιστήμια, που ανοίγουν την 1η Οκτωβρίου, το πρωτόκολλο είναι πιο αυστηρό. Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές θα προσέρχονται είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης του τελευταίου 6μήνου ή εργαστηριακού τεστ (PCR ή Rapid). Τα πιστοποιητικά θα ελέγχονται από τις πρυτανικές αρχές. Παράλληλα, διαβεβαίωσε, ότι «προχωρούν οι διεργασίες για να υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο της χώρας».

Τέλος, σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, επισήμανε, ότι έχει ολοκληρωθεί η προκήρυξη των 400 ατόμων και βρίσκεται στη φάση επικύρωσης των πινάκων από τον ΑΣΕΠ και θα ακολουθήσει ειδική εκπαίδευση.

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο «Γ. Γεννηματάς»

Θεοδωρικάκος: Σε βάθος Η διερεύνηση της υπόθεσης των πλαστών πιστοποιητικών στον Παλαμά

Προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση των εικονικών δικαιολογητικών εμβολιασμού, έχει εκφράσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ζήτησε ταχύτατη διερεύνηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι την διερεύνηση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία σχηματίζει δικογραφία, προκειμένου να πέσει άπλετο φως και να αποδοθούν οι ευθύνες στους εμπλεκομένους.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας ο κ. Θεοδωρικάκος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη.

Ο υπουργός ζήτησε την ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των εικονικών δικαιολογητικών εμβολιασμού.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση κοινής λήψεως από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

ΙΣΑ: Δεν γνωρίζουμε καμία καταγγελία για εμπλοκή μελών σε υποθέσεις ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Με αφορμή πληροφορίες για εικονικούς εμβολιασμούς και για ψευδώς θετικά rapid test και PCR, ο ΙΣΑ δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια καταγγελία για γιατρούς μέλη του έχει περιέλθει στην αντίληψή του.

Στην ανακοίνωση του ΙΣΑ τονίζεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοιες απαράδεκτες αξιόποινες πράξεις, θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του. «Ο ιατρικός κόσμος έχει αποδείξει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διαθέτει, και βρίσκεται με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση Συλλόγου.

Self test: Ξεκινά η διάθεση για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Τασούλας: Στους 295 οι βουλευτές που εμβολιάσθηκαν ή νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο

Στους 295 ανέρχονται οι βουλευτές που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Αυτό ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής Κ.Τασούλας, με βάση σχετική ενημέρωση που του παρείχαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες.

Ερωτηθείς ειδικότερα για τους βουλευτές της συμπολίτευσης, είπε ότι, πλην ενός προσώπου που δεν εμβολιάστηκε για ιατρικούς λόγους, ενημερώθηκε ότι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ είναι υγειονομικώς ασφαλείς. Σημείωσε μάλιστα ότι έλαβε σχετική επιστολή από το πρόσωπο αυτό, χθες. Για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε σε σχετική αναφορά του Αλ.Τσίπρα περί εμβολιασμού όλων των βουλευτών του κόμματός του.

Ο κ. Τασούλας υπενθύμισε ότι διατηρείται το μέτρο της ταυτόχρονης παρουσίας έως 120 βουλευτών στο μέγαρο της Βουλής και ότι οι βουλευτές που δεν είναι υγειονομικώς καλυμμένοι, οφείλουν να προσκομίζουν στο ιατρείο του Κοινοβουλίου αποτελέσματα ελέγχων για κορονοϊό, δύο φορές την εβδομάδα, όπως πράττουν και οι εργαζόμενοι της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης:

Οι επιστήμονες απαντούν γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα