Ελλάδα

Σαραφιανός για επίταξη κλινικών: Μας είπαν ότι τελικά δεν υπήρξε ανάγκη

«Είμαστε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε σαν εμβολιαστικά κέντρα» σχολίασε

Parallaxi
σαραφιανός-για-επίταξη-κλινικών-μας-ε-692748
Parallaxi
Πηγή: Στιγμιότυπο Βίντεο

Στο θέμα της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, κ. Σαραφιανός.

«Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι δεν υπήρξε ανάγκη. Παρότι πριν δύο εβδομάδες έτρεχαν πανικόβλητοι να μεταφέρουν τους ασθενείς που νοσηλεύαμε σε άλλα θεραπευτήρια για να νοσηλευτούν στα δικά μας ασθενείς με κορονοϊό, τελικά δε χρειάστηκε. Έγινε όλη προετοιμασία, η εκπαίδευση του προσωπικού, οι γιατροί ήταν σε επιφυλακή, μέχρι που προχθές ήρθαν να μαζέψουν τα πράγματά τους και να αποχωρίσουν. Η συνεργασία που άρχισε από τις αρχές Νοεμβρίου ήταν για να αποσυμφορήσουμε τα κρατικά νοσοκομεία από ασθενείς που δεν έχουν κορονοϊό», είπε ο κ. Σαραφιανός.

«Δεν είναι μακροχρόνια λύση η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών από πλευρά πρόληψης των συνεπειών της νόσου. Στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε τους θανάτους, και τις μακροχρόνιες συνέπειες μετά τη νόσο. Είναι φοβερές οι συνέπειες της νόσου και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Κάθε αύξηση των κρουσμάτων έχει συνέπειες και οικονομικές και ανθρώπινες. Η πρόνοια είναι να προλάβουμε να έχουμε ελάχιστους ασθενείς με κορονοϊό, για να μπορούμε να προσφέρουμε τις ιατρικές υπηρεσίες μας και σε όλους τους άλλους ασθενείς. Υπάρχουν πολλά μέτρα που δεν λαμβάνονται. Ούτε έχουν πολλαπλασιαστεί τα τεστ, ούτε έχει μεγιστοποιηθεί η εξ αποστάσεως εργασία, ούτε οι άνθρωποι εφαρμόζουν μέτρα και παράλληλα αισθάνονται καλά, να ξέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν, χωρίς να πιέζονται. Δεν υπάρχει και οικονομική ενίσχυση όλων αυτών που καταστρέφονται οικονομικά», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Λινού.

«Είμαστε πάντα πρόθυμοι να συνεισφέρουμε. Το αγαθό της υγείας είναι πολύτιμο για όλους μας. Αρνηθήκαμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με κορονοϊό και χωρίς. Τώρα είμαστε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε σαν εμβολιαστικά κέντρα. Εχτές έγινε μια πρώτη συζήτηση», σημείωσε ο κ. Σαραφιανός.

ΠΗΓΗ: MEGA / vradini.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα