Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Tα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν

Οι ανάγκες σε ΜΕΘ θα κορυφωθούν στις 28 Απριλίου, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα- Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση.

Parallaxi
σαρηγιάννης-tα-κρούσματα-στη-θεσσαλον-743153
Parallaxi

Στο μέτωπο της πανδημίας η χώρα μας διασχίζει το τρίτο κύμα, με την πίεση του ΕΣΥ να γίνεται ακόμα και πιο ασφυκτική, μέρα με την μέρα. Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης , έκανε λόγο για την κλιμάκωση των στοιχείων της πανδημίας.

Συγκεκριμένα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι η αύξηση κρουσμάτων πανελλαδικά είναι πιο ήπια, δεν έχει την ίδια ταχύτητα με το προηγούμενο διάστημα ωστόσο θα παραμείνει αυξητική. Για την Αττική είπε ότι βρισκόμαστε σε φάση διακύμανσης με υψηλό επίπεδο κρουσμάτων, ενώ για την Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν.

Θα φοβηθώ να πάω το Πάσχα στο χωριό

Με αυτό το δεδομένο ότι η χώρα θα βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης έως τα μέσα Απριλίου και σε αποκλιμάκωση από τις 18 Απριλίου, ένας απλός υπολογισμός «συν δέκα ημέρες» δείχνει ότι οι ανάγκες σε ΜΕΘ θα κορυφωθούν στις 28 Απριλίου, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο καθηγητής τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά θα φοβηθεί να πάει στο χωριό το Πάσχα, όταν γνωρίζει ότι εάν συμβεί κάτι, δεν θα υπάρχει εύκολα η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί στα νοσοκομεία.

«28 Απριλίου είναι η Μεγάλη Εβδομάδα. Εγώ λοιπόν σαν πατέρας -και αν είναι όλα καλά οικογενειακά, κι εγώ θα ήθελα να μπορώ να μετακινηθώ για προσωπικούς λόγους. Ειλικρινά θα φοβηθώ όταν βλέπω πως αν συμβεί κάτι, δεν υπάρχει εύκολα δυνατότητα στα νοσοκομεία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Εγώ θα φοβηθώ να πάω στο χωριό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα