Top

Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα στη Γαλλία – Αριθμός ρεκόρ θανάτων καταγράφηκε στη Ρωσία

Τρία δισ. δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί σε όλο τον κόσμο

Parallaxi
σαρώνει-η-μετάλλαξη-δέλτα-στη-γαλλία-646417
Parallaxi
εικόνα: unsplash

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού στον κόσμο.

Πάνω από τρία δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid έχουν χορηγηθεί σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου σήμερα στις 12.00 ώρα Ελλάδας, με βάση επίσημες πηγές.

Ενώ η δισεκατομμυριοστή δόση χορηγήθηκε 20 εβδομάδες ύστερα από την έναρξη των πρώτων εκστρατειών μαζικού εμβολιασμού τον Δεκέμβριο και ο αριθμός των χορηγηθέντων εμβολίων έφθασε τα δύο δισεκατομμύρια σε έξι εβδομάδες, ενώ χρειάστηκαν λιγότερο από 4 εβδομάδες για να αυξηθεί ο αριθμός τους στα τρία δισεκατομμύρια.

Περίπου το 40% των δόσεων που έχουν χορηγηθεί στον κόσμο (1,2 δισεκ.) έχουν γίνει στην Κίνα. Η Ινδία (329 εκατ. ) και οι ΗΠΑ (324 εκατ.) συμπληρώνουν την τριάδα.

Ωστόσο σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους, μεταξύ των χωρών με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους, είναι η Μέση Ανατολή όπου εντοπίζονται οι ‘πρωταθλητές’ του εμβολιασμού: τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (153 δόσεις για 100 κατοίκους), το Μπαχρέιν (124) και το Ισραήλ (124). Οι χώρες αυτές πλησιάζουν ή ξεπερνούν το 60% του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού.

Ακολουθούν η Χιλή (118 δόσεις για 100 κατοίκους), το Ηνωμένο Βασίλειο (113), η Μογγολία (111), η Ουρουγουάη (110), η Ουγγαρία (107), το Κατάρ (107), οι ΗΠΑ (98). Οι χώρες αυτές έχουν εμβολιάσει πλήρως περίπου το ήμισυ του πληθυσμού τους (μεταξύ 46% και 54%).

Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει χορηγήσει 357 εκατ. δόσεις στο 50% του πληθυσμού της. Περίπου το 32% των κατοίκων του μπλοκ έχει εμβολιαστεί πλήρως. Η Μάλτα, η μικρότερη χώρα της ΕΕ, είναι μακράν η πλέον προχωρημένη, με πάνω από το 70% του πληθυσμού της να είναι πλήρως εμβολιασμένο. Οι πολυπληθέστερες χώρες της ΕΕ –Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία– κινούνται γύρω από τον μέσο όρο, με περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού τους να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Αν και η πλειονότητα των φτωχών χωρών έχει ξεκινήσει τους εμβολιασμούς, κυρίως χάρη στον μηχανισμό Covax (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συμμαχία Gavi και συνασπισμός Cepi), ο εμβολιασμός κατά της Covid συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από μεγάλες ανισότητες: οι χώρες “αυξημένου εισοδήματος” (όπως ορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα) έχουν χορηγήσει κατά μέσο όρο 79 δόσεις για 100 κατοίκους, συγκριτικά με μία μόνο δόση στις χώρες “χαμηλού εισοδήματος”.

Πέντε χώρες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την εμβολιαστική τους εκστρατεία: η Τανζανία, το Μπουρούντι, η Ερυθραία, η Αϊτή και η Βόρεια Κορέα.

Παρά τις επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του, το εμβόλιο των AstraZeneca/Oxford, που έχει χορηγηθεί κοντά στο 80% των χωρών και εδαφών που ανοσοποιούν τους πολίτες τους (τουλάχιστον 171 στις 216), είναι αυτό που έχει διανεμηθεί περισσότερο στον κόσμο. Ακολουθούν τα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech (τουλάχιστον 102, 47%), των Sinopharm και Moderna (τουλάχιστον 48 χώρες, 22%), το Spoutnik V (τουλάχιστον 41 χώρες, 19%), της Johnson & Johnson (τουλάχιστον 31, 14%) και της Sinovac (τουλάχιστον 24, 11%).

Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα στη Γαλλία

Στην παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, οφείλεται τώρα περίπου το 20% των κρουσμάτων της Covid-19 στη Γαλλία, δήλωσε στο ραδιοσταθμό France Info ο γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, καθώς η εν λόγω παραλλαγή έχει καταγράψει άνοδο σε σχέση με την εκτίμηση της προηγουμένης εβδομάδας ότι αντιπροσώπευε το 9-10% των κρουσμάτων.

«Η παραλλαγή Δέλτα αναλογεί τώρα σε περίπου 20% των νέων κρουσμάτων (…) το μερίδιό της συνεχίζει να αυξάνεται σε ποσοστό, όχι σε απόλυτους όρους, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται», δήλωσε ο Βεράν.

Μόνο 509 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα αναφέρθηκαν χθες, Δευτέρα, και ο μέσος όρος των πρόσθετων ημερήσιων μολύνσεων επτά ημέρων μειώθηκε σε 1.819, αριθμό που αποτελεί χαμηλό σχεδόν 10 μηνών, έναντι της κορύφωσής του στις 42.225 στις 14 Απριλίου.

«Η παραλλαγή Δέλτα σταδιακά γίνεται κυρίαρχη, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες στον κόσμο, καθώς είναι περισσότερο μεταδοτική», δήλωσε ο Βεράν.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα πως τα νέα κρούσματα Covid-19, που προκαλούνται από την παραλλαγή Δέλτα, έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα και η διάδοση της παραλλαγής αυτής σε όλο τον κόσμο έχει οδηγήσει μερικές χώρες να επιβάλουν εκ νέου μερικούς περιορισμούς στα ταξίδια.

Ρωσία: Αριθμός ρεκόρ θανάτων καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο

Οι αρχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι αριθμός ρεκόρ 652 ανθρώπων πέθαναν το προηγούμενο 24ωρο λόγω της covid-19, ο μεγαλύτερος αριθμός απλό την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη Μόσχα, επίκεντρο του τρέχοντος κύματος της επιδημίας, πέθαναν 121 άνθρωποι λόγω covid-19, ενώ στην Αγία Πετρούπολη 119.

Συνολικά στη Ρωσία έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της νόσου 134.545 άνθρωποι, καθιστώντας τη χώρα της Ευρώπης με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών λόγω covid-19.

Παράλληλα το προηγούμενο 24ωρο στη χώρα καταγράφηκαν 20.616 νέες μολύνσεις, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 5.493.557.

Η Ρωσία, και κυρίως η Μόσχα, πλήττεται εδώ και μερικές εβδομάδες από νέο κύμα της επιδημίας, το οποίο οφείλεται κυρίως στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού, το οποίο είναι πιο μεταδοτικό.

Το 75% των κλινών στα νοσοκομεία της Μόσχας που δέχονται ασθενείς με covid-19 είναι κατειλημμένο, δύο εβδομάδες αφού οι αρχές της πόλης έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου. Έκτοτε έχουν επιβάλει εκ νέου κάποιους περιορισμούς, αν και όπως και τον χειμώνα αρνούνται να κηρύξουν πλήρες lockdown προκειμένου να προστατεύσουν την οικονομία.

Η ρωσική πρωτεύουσα έχει επαναφέρει τις τελευταίες εβδομάδες κάποια περιοριστικά μέτρα, όπως η υποχρεωτική τηλεργασία για τουλάχιστον το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όσους εργάζονται στον τομέα των υπηρεσιών και η δημιουργία ενός υγειονομικού πιστοποιητικού για όσους επιθυμούν να πάνε σε ένα εστιατόριο.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης κατά της covid-19 στη Ρωσία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, όμως προχωρά με βραδείς ρυθμούς κυρίως λόγω της επιφυλακτικότητας των πολιτών. Ωστόσο καθώς αυξήθηκαν οι επαγγελματικές ομάδες στις οποίες είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, οι αρχές αναφέρουν ότι παρατηρούν επιτάχυνση της εκστρατείας.

Περίπου 2,2 εκατομμύρια Ρώσοι σε σύνολο 146 εκατομμυρίων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου Gogov.

Ινδία: Οι αρχές του Μαχαράστρα εκπαιδεύουν γιατρούς να αντιμετωπίζουν τη νόσο στα παιδιά ενόψει τρίτου κύματος της επιδημίας

Οι αρχές του δυτικού κρατιδίου Μαχαράστρα στην Ινδία εκπαιδεύουν χιλιάδες γιατρούς ώστε να φροντίζουν παιδιά που μολύνονται από covid-19 ως μια πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στις νέες εξάρσεις της επιδημίας που οφείλονται στα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα υγειονομικοί και αξιωματούχοι.

Το κρατίδιο, όπου βρίσκεται και το οικονομικό κέντρο της Ινδίας, το Μπουμπάι, επλήγη σφοδρά από το δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού τον Απρίλιο και τον Μάιο στη διάρκεια του οποίου έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι, ενώ εκεί εξακολουθεί να εντοπίζεται το ένα τέταρτο των κρουσμάτων που καταγράφονται στην Ινδία.

Οι αρχές του Μαχαράστρα έχουν επαναφέρει κάποιους περιορισμούς σε μια προσπάθεια να ανασχέσουν την εξάπλωση του στελέχους Δέλτα, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ινδία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.

«Εκπαιδεύουμε χιλιάδες υγειονομικούς, οι οποίοι συνήθως είναι οι πρώτοι με τους οποίους επικοινωνούν οι οικογένειες, για το πώς να αντιμετωπίζουν τα παιδιά που μολύνονται από κορονοϊό», δήλωσε ο Σούχας Πράμπχου επικεφαλής της ομάδας παιδιάτρων του κρατιδίου. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα, κυβερνητική έρευνα που διεξήχθη στο Μουμπάι από τον Απρίλιο ως τα μέσα Ιουνίου έδειξε ότι τουλάχιστον τα μισά παιδιά κάτω των 18 ετών έχουν αντισώματα απέναντι στον κορονοϊό.

«Οι ειδικοί αναφέρουν ότι σημαντικός αριθμός παιδιών είναι πιθανό να μολυνθούν στο τρίτο κύμα», σχολίασε ο δρ Σουμπάς Σαλούνκε, κυβερνητικός σύμβουλος και πρώην αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι η παροχή επειγουσών και προχωρημένων υπηρεσιών στα παιδιά αποτελεί «τον αδύναμο κρίκο» του συστήματος υγείας.

Η Ινδία, η οποία χορηγεί στους πολίτες της το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19 που παράγεται στη χώρα όπως και το εγχώριο Covaxin, δεν έχει εγκρίνει κανένα σκεύασμα για παιδιά.

Το Μαχαράστρα, με πληθυσμό μεγαλύτερο των 114 εκατομμυρίων, είναι ένα από τα πιο πολυπληθή κρατίδια της χώρας και έχει αναφέρει και 50 κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα Plus, μια νεότερη μετάλλαξη του Δέλτα, το οποίο θεωρείται στέλεχος ανησυχίας.

Συνολικά στην Ινδία έχουν εντοπιστεί 30,31 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και 397.637 θάνατοι.

Γερμανία: Σε καραντίνα 14 ημερων όσοι επιστρέφουν από σήμερα από Ρωσία και Πορτογαλία

Η Γερμανία κατατάσσει από τα μεσάνυχτα την Πορτογαλία και τη Ρωσία στις περιοχές όπου διαπιστώνεται αύξηση παραλλαγών του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού και επιβάλλει ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας για όσους εισέρχονται στη χώρα προερχόμενοι από τις δύο περιοχές.

Σύμφωνα με την οδηγία που έχει διαβιβαστεί από τις αρμόδιες αρχές στις εταιρίες αεροπορικών, σιδηροδρομικών και οδικών μετακινήσεων, μόνο άτομα με τη γερμανική υπηκοότητα ή μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα και είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν επί 14 ημέρες σε καραντίνα, ανεξαρτήτως του εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και θεραπευτεί από την Covid-19.

Όπως ανέφερε η Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση (DRV), στην Πορτογαλία βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες περίπου 1.000 γερμανοί τουρίστες. Ο αριθμός είναι περιορισμένος, διότι η χώρα είχε μόλις πρόσφατα βγει από τον κατάλογο των περιοχών κινδύνου. Ο επαναπατρισμός των παραθεριστών, όπως είχε ήδη ανακοινώσει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται ιδιωτικά, με διάφορες εταιρίες να προσφέρουν έγκαιρη επιστροφή έναντι 270-300 ευρώ. Όσοι δεν επέστρεψαν έως τα μεσάνυχτα, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα, χωρίς το δικαίωμα να την διακόψουν νωρίτερα, με αρνητικό μοριακό τεστ.

Η Γερμανία χαρακτηρίζει πλέον 16 χώρες ως “περιοχές παραλλαγών”. Εκτός από την Πορτογαλία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι υπόλοιπες χώρες βρίσκονται στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Αντιμέτωπη με την αντίσταση των ανεμβολίαστων, η Πολωνία θα προσφύγει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η Πολωνία εξετάζει την λύση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πλέον ευάλωτων στην Covid-19, όπως το υγειονομικό προσωπικό, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, καθώς οι πολωνικές αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με την αντίσταση εκείνων που δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί.

Στην Πολωνία των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν πλήρως εμβολιασθεί 12,7 εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά οι αρχές προειδοποιούν ότι συναντούν δυσκολίες να πείσουν τους ανεμβολίαστους.

“Δυστυχώς, έχουμε την εντύπωση ότι φθάσαμε σε ταβάνι – είναι δύσκολο να πείσουμε όσους δεν έχουν πεισθεί διότι όλα τα επιχειρήματα και άλλα είδη ενεργειών έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί”, δήλωσε ο πολωνός υπουργός Υγείας Ανταμ Νιτζέλσκι στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio Plus.

“Μιλάμε για σενάρια όπως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όσους είναι εκτεθειμένοι στις σοβαρές συνέπειες της Covid – μιλάμε για τους ηλικιωμένους, αλλά πάνω απ’ όλα για τους γιατρούς”.

Ο Ανταμ Νιτζέλσκι μίλησε για την πιθανότητα τέταρτου κύματος της πανδημίας κατά το δεύτερο ήμισυ του Αυγούστου, με σημείο αναφοράς την εκτόξευση των ημερήσιων κρουσμάτων που παρατηρείται στην Βρετανία.

“Στην Ευρώπη έχουμε μία ακολουθία που σημαίνει ότι αυτό που συμβαίνει στην Βρετανία έρχεται εδώ δύο μήνες αργότερα…στην περίπτωσή μας, υπάρχει η πιθανότητα τέταρτου κύματος στο δεύτερο μισό του Αυγούστου”, είπε.

Ερυθρός Σταυρός: Στα πρόθυρα «καταστροφής» η Ινδονησία- Εξαπλώνεται το στέλεχος Δέλτα

Η Ινδονησία βρίσκεται στα πρόθυρα «καταστροφής» λόγω της επιδημίας covid-19, καθώς το πιο μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού αρχίζει να κυριαρχεί στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας και να φέρνει στα όριά τους τα νοσοκομεία, προειδοποίησε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός.

Τις τελευταίες ημέρες η Ινδονησία αναφέρει καθημερινά περισσότερα από 20.000 νέα κρούσματα, με το νέο κύμα της επιδημίας να πυροδοτείται από την εμφάνιση πιο μεταδοτικών, παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού και την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών μετά το Ραμαζάνι.

Συνολικά στην Ινδονησία, μια χώρα με πληθυσμό 270 εκατομμύρια κατοίκους, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 2,12 εκατομμύρια κρούσματα covid-19 και περίπου 57.200 θάνατοι. «Κάθε ημέρα βλέπουμε αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα να ωθεί την Ινδονησία πιο κοντά στην καταστροφή», δήλωσε ο Γιαν Γκέλφαντ επικεφαλής της αποστολής στη χώρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Τα νοσοκομεία σε πολλές από τις «κόκκινες περιοχές» είναι σχεδόν πλήρη, περιλαμβανομένης της Τζακάρτα όπου την Κυριακή ήταν κατειλημμένο το 93% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα λόγω της ανόδου των κρουσμάτων που οφείλεται στην αυξημένη κινητικότητα των πολιτών και τη χαλαρή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων, ενώ επιδεινώνεται και από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα», εξήγησε η Σίτι Νάντια Ταρμίζι υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Ινδονησίας.

Επικαλούμενη την ανάγκη να προστατευθεί η οικονομία, η Ινδονησία δεν έχει επιβάλει γενικό lockdown λόγω της πανδημίας, Αντίθετα οι αρχές προτιμούν να επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα στοχευμένα σε γειτονιές ή χωριά που χαρακτηρίζονται «κόκκινες ζώνες» και όπου παρατηρείται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων covid-19.

Ωστόσο την Κυριακή ο Ιατρικός Σύλλογος Ινδονησίας ζήτησε από την κυβέρνηση να επιβάλει ευρύτερους περιορισμούς, κυρίως στο νησί Ιάβα όπου ζουν περίπου οι μισοί κάτοικοι της χώρας. Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, η εφημερίδα The Straits Times ανέφερε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα αυστηροποιήσει τα μέτρα από αύριο Τετάρτη.

Εμβολιασμός

Η Ινδονησία βασίζεται κυρίως στην εμβολιαστική της εκστρατεία για να αντιμετωπίσει την covid-19, όμως μόνο 13,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τα 181,5 εκατομμύρια που μπορούν να ανοσοποιηθούν, έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου από τον Ιανουάριο. Η χώρα χρησιμοποιεί κυρίως το κινεζικό εμβόλιο Sinovac, από το οποίο έχει λάβει περίπου 94 εκατομμύρια δόσεις, ενώ διαθέτει άλλα 10 εκατομμύρια δόσεις του AstraZeneca.

Εξάλλου χθες, Δευτέρα, η υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων της Ινδονησίας συνέστησε τον εμβολιασμό με το Sinovac των εφήβων ηλικίας 12 με 17 ετών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 12,6% των κρουσμάτων στη χώρα αφορά την ηλικιακή ομάδα 0-18 ετών.

Μπαλί

Στο μεταξύ η κυβέρνηση της Ινδονησίας θα περιμένει να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων της covid-19 προτού επιτρέψει σε ξένους τουρίστες να επισκεφθούν το Μπαλί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Σαντιάγα Ούνο. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει καταστρέψει την οικονομία του Μπαλί, επί δεκαετίες δημοφιλή τουριστικό προορισμό χάρη στις εντυπωσιακές του παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή.

«Στοχεύουμε στα τέλη Ιουλίου, στις αρχές Αυγούστου, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε πού βρισκόμαστε με την πρόσφατη άνοδο (των κρουσμάτων κορωνοϊού», εξήγησε ο Ούνο. «Θα περιμένουμε μέχρι η κατάσταση να βελτιωθεί», πρόσθεσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται άνοδος των κρουσμάτων covid-19 στο Μπαλί, όπου τον τελευταίο μήνα ο αριθμός των νέων μολύνσεων που καταγράφονται καθημερινά έχει τετραπλασιαστεί, αν και παραμένει γύρω στις 200 ημερησίως. Ο Ούνο επισήμανε ότι θα ήθελε ο αριθμός των κρουσμάτων στο Μπαλί να πέσει στα 30 με 40 ημερησίως προτού επιτραπεί στους τουρίστες να το επισκεφθούν.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Στην Ευρώπη λιγοστεύουν οι θάνατοι, στην Αφρική ανεβαίνει η Δέλτα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα