Top

«Σαρώνει» την Ευρώπη ο κορονοϊός – Σε ποια χώρα μειώθηκαν οι νοσηλείες;

Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως.

Parallaxi
σαρώνει-την-ευρώπη-ο-κορονοϊός-σε-π-707235
Parallaxi

corona

Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως.

Γαλλία: Μείωση των νοσηλειών για τρίτη συνεχόμενη ημέρα 

Η Γαλλία ανακοίνωσε 21.063 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 σήμερα, ένας αριθμός μειωμένος από τις χθεσινές 25.387 μολύνσεις και από τον απολογισμό της περασμένης Πέμπτης των 23.448 κρουσμάτων, καθώς ο μέσος όρος των μολύνσεων συνεχίζει να έχει πτωτική τάση.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται για την ασθένεια μειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και ανέρχεται στους 27.007, ένα χαμηλό από τις 25 Ιανουαρίου.

Ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων ανέρχεται σε 18.868, ένα χαμηλό από τις 19 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, το σύνολο των μολύνσεων αυξήθηκε στα 3,41 εκατομμύρια, το έκτο μεγαλύτερο παγκοσμίως.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που έχουν πεθάνει από τη νόσο COVID-19 αυξήθηκε κατά 360, στους 80.803, στον έβδομο υψηλότερο απολογισμό παγκοσμίως, έναντι 296 χθες Τετάρτη.

Το 25% των νέων μολύνσεων στη Γαλλία από το βρετανικό στέλεχος

Το βρετανικό στέλεχος του ιού που προκαλεί την COVID-19 ευθύνεται για το 25% όλων των νέων μολύνσεων στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Ο Βεράν είπε επίσης ότι τα αποτελέσματα μιας έρευνας 17.000 θετικών τεστ Covid-19 σε εθνικό επίπεδο δείχνουν ότι το νοτιοαφρικανικό και το βραζιλιάνικο στέλεχος ευθύνονται για το 4% και το 5% αντίστοιχα όλων των νέων κρουσμάτων.

«Η διασπορά των δύο στελεχών στη γαλλική επικράτεια δεν είναι αναπόφευκτη», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επισήμανε, επιπλέον, ότι τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα δει εάν θα χρειαστεί να λάβει αυστηρότερα μέτρα για να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία.

Τα δείγματα από τα λύματα δείχνουν ότι η Covid-19 εξαπλώνεται με ταχύτητα σε ορισμένες γαλλικές πόλεις

Τα δείγματα από τα λύματα, που συνέλεξε ένα καινούργιο πανεθνικό σύστημα παρακολούθησης της Covid-19, δείχνουν ότι σε ορισμένες πόλεις της Γαλλίας τα ίχνη του κορονοϊού έχουν αυξηθεί πάνω από τα επίπεδα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας στη χώρα, αυτό το φθινόπωρο.

Το δίκτυο “Obepine” κάνει δειγματοληψία από τα λύματα της πόλης, σε περίπου 50 αντλητικούς σταθμούς λυμάτων και δημοσιεύει διαγράμματα που δείχνουν την ποσότητα του γενετικού υλικού από τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Για τις πόλεις, όπου τα στοιχεία είναι διαθέσιμα από την άνοιξη του 2020, τα διαγράμματα δείχνουν μια ισχυρή συσχέτιση με τα διαγράμματα του αριθμού των θετικών κρουσμάτων και μπορούν να δώσουν νωρίς προειδοποιητικά σήματα.

«Στη Λιλ, τη Μασσαλία και το Στρασβούργο βλέπουμε μια μεγάλη ανοδική τάση, ενώ στην περιοχή του Παρισιού η κατάσταση δείχνει να είναι περισσότερο υπό έλεγχο», είπε ο Βενσάν Μαρεσάλ, καθηγητής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και συνιδρυτής του δικτύου Obepine.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η δειγματοληψία δείχνει σημαντικές ανομοιότητες μεταξύ των πόλεων, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει πως ίσως θα πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα σε τοπικό επίπεδο. Προς το παρόν, η κυβέρνηση εφαρμόζει πανεθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας, αφού δοκίμασε πιο τοπικές λύσεις.

Στο κέντρο του Παρισιού, οι ενδείξεις του δείκτη COVID-19 μειώθηκαν από πάνω από 150 τον Απρίλιο του 2020 σε -90 τον Ιούνιο-Ιούλιο, όμως αυξήθηκαν εκ νέου στο 150 στις αρχές Νοεμβρίου και έχουν παραμείνει σε αυτό το επίπεδο από τότε.

Στη Μασσαλία, ωστόσο, οι ενδείξεις ανήλθαν στο 125 στις αρχές Νοεμβρίου, μειώθηκαν στο 100 μετά το δεύτερο λοκντάουν, όμως αυξήθηκαν στο 175 από τον Ιανουάριο. Η Νίκαια, η Τουλούζη και το Στρασβούργο παρουσιάζουν ανάλογα μοτίβα.

Καθώς οι ασυμπτωματικοί αποβάλλουν τον ιό στα περιττώματά τους, το σύστημα μπορεί να εκδίδει προειδοποιήσεις προτού αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Όταν η κυκλοφορία του ιού είναι χαμηλή, το σύστημα μπορεί να δώσει έως και τρεις εβδομάδες νωρίτερα μια προειδοποίηση, πιθανόν λόγω των νέων ανθρώπων που έχουν προσβληθεί αλλά δεν αρρωσταίνουν», εξήγησε ο Λοράν Μουλέν, επικεφαλής του εργαστηρίου της εταιρείας ύδρευσης Eau de Paris.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2020, αφότου το αυστηρό λοκντάουν έδειχνε ότι είχε νικήσει την επιδημία, τα δείγματα από τα λύματα έδωσαν πρώιμες προειδοποιήσεις σχετικά με μια πιθανή αναζωπύρωση.

Ιταλία: Στα 15.146 τα νέα κρούσματα κορονοϊού, με 391 θανάτους

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία, τα νέα περιστατικά κορονοϊού είναι 15.146 και 391 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 292.533 διαγνωστικά τεστ, το 5,1% των οποίων προέκυψε θετικό.

Χθες, τα κρούσματα ήταν 12.956, με 336 νεκρούς. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, βρίσκονται 2 λιγότεροι ασθενείς σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 338 λιγότεροι.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Ιταλίας με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (2.434) και ακολουθούν η Καμπανία (1.694) με πρωτεύουσα τη Νάπολη και η Εμίλια Ρομάνια (1.345) με κύρια πόλη την Μπολόνια. Η μόνη περιφέρεια της Ιταλίας στην οποία σήμερα δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα, είναι η μικρή Βάλλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με τη Γαλλία.

Η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Τύπο, προσανατολίζεται προς την παράταση της απαγόρευσης μετακίνησης από τη μία περιφέρεια στην άλλη (εκτός και αν συντρέχουν λόγοι υγείας ή επαγγελματικοί) η οποία, κανονικά, λήγει στις 15 Φεβρουαρίου, μέχρι και τις 5 Μαρτίου.

Αύξηση 40% του αριθμού των θανάτων στην Αφρική τον τελευταίο μήνα αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την Covid-19 στην Αφρική «αυξήθηκε κατά 40%» μέσα σε ένα μήνα, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), εκφράζοντας ανησυχία για την τύχη μιας ηπείρου που αντιμετωπίζει πιο μεταδοτικές παραλλαγές του νέου κορονοϊού.

«Περισσότεροι από 22.300 θάνατοι αναφέρθηκαν στην Αφρική τις τελευταίες 28 ημέρες, έναντι σχεδόν 16.000 θανάτων τις προηγούμενες 28 ημέρες», τόνισε το γραφείο του ΠΟΥ για την Αφρική, που εδρεύει στην Μπραζαβίλ (Κονγκό).

Η επιδείνωση αυτή έρχεται καθώς η ήπειρος «καταπολεμά νέες, πιο μεταδοτικές παραλλαγές και προετοιμάζεται για την μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού που έχει οργανωθεί ποτέ», τόνισε ο Οργανισμός του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στην Αφρική διαγνώστηκαν στις 14 Φεβρουαρίου 2020. Έκτοτε, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 3.700.000 μολύνσεις, με περισσότερες από 3.200.000 αναρρώσεις και 96.000 θανάτους, που σχετίζονται με τον ιό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το γραφείο του ΠΟΥ Αφρικής.

Η ήπειρος αναμένεται να φτάσει τους «100.000 θανάτους τις επόμενες ημέρες», σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Ο αυξανόμενος αριθμός θανάτων εξαιτίας της Covid-19 είναι «μια ανησυχητική προειδοποιητική ένδειξη ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας και τα συστήματα υγείας στην Αφρική είναι σε επικίνδυνο βαθμό επιβαρυμένοι», δήλωσε η περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αφρική, δρ. Ματσιντίσο Μοέτι.

Κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, η Αφρική ήταν η ήπειρος που επηρεάστηκε λιγότερο από τον νέο κορονοϊό.

Στο δεύτερο κύμα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων «κατέγραφε άλμα σε πολύ υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με την κορύφωση του πρώτου κύματος, υγειονομικές εγκαταστάσεις κατακλύστηκαν», ανέφερε ο ΠΟΥ.

Η συντριπτική πλειονότητα των χωρών δεν έχει ακόμη ξεκινήσει να εμβολιάζει τους κατοίκους της ηπείρου. Σε ορισμένες χώρες, όπως στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ), ο εμβολιασμός κατά του νέου κορονοϊού είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα.

Η δυσπιστία για το εμβόλιο είναι ευρέως διαδεδομένη και πολλές αναρτήσεις, που επικαλούνται θεωρίες συνωμοσίας, κοινοποιούνται ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Βγείτε έξω και εμβολιαστείτε όταν είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο στη χώρα σας», είπε η δρ. Μοέτι στους κατοίκους της Αφρικής.

Η πανδημία «απέχει πολύ από το τέλος της και τα εμβόλια είναι απλά ένα αναγκαίο εργαλείο για την καταπολέμηση του ιού», πρόσθεσε.

Κύπρος: Έναν θάνατο και 103 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

‘Εναν θάνατο και 103 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/2/2021) το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο συνολικός αριθμός θανάτων από Covid-19 στην Κύπρο ανέρχεται σε 218.

94 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 35 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 25.971 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,40%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Κύπρο σε 32.175.

Πορτογαλία: Μέχρι την 1η Μαρτίου παρατείνεται το λοκντάουν

Η Πορτογαλία παρέτεινε σήμερα το πανεθνικό λοκντάουν μέχρι και την 1η Μαρτίου, ώστε να αναχαιτίσει το χειρότερο κύμα της πανδημίας που έχει γνωρίσει η χώρα μέχρι σήμερα, την ώρα που οι αρχές προσπαθούν να βοηθήσουν τα νοσοκομεία να αντέξουν την πίεση.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων τα πήγε καλύτερα από άλλες κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, όμως το 2021 έφερε ένα νέο, τεράστιο κύμα κρουσμάτων και θανάτων. Εν μέρει, υπεύθυνη είναι η εξάπλωση της βρετανικής παραλλαγής του κορονοϊού και η χαλάρωση των περιορισμών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σχεδόν 14.900 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19. Τα κρούσματα ανέρχονται σε περίπου 780.000.

Μολονότι ο αριθμός των καθημερινών μολύνσεων και θανάτων μειώνεται αυτόν τον μήνα, το εύθραυστο σύστημα υγείας αγωνίζεται να περιθάλψει περίπου 6.400 ασθενείς με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας και σε απλές κλίνες.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση του προέδρου Μαρσέλ Ρεμπέλο ντε Σόουζα για παράταση του λοκντάουν για άλλες δύο εβδομάδες. Από τις 15 Ιανουαρίου έχουν κλείσει τα σχολεία και τα καταστήματα, ενώ η τηλεργασία έχει γίνει υποχρεωτική, εφόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Τα περισσότερα μέτρα θα παραμείνουν ως έχουν. Με βάση όμως ένα προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε την Τετάρτη η κυβέρνηση μπορεί να επιτρέψει στα καταστήματα να πωλούν βιβλία και σχολικά είδη. Ενδέχεται επίσης να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα για τον έλεγχο της ηχορρύπανσης, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν από το σπίτι τους χωρίς να ενοχλούνται από θορύβους.

Σουηδία: Σε χαμηλό δύο μηνών οι ημερήσιοι θάνατοι από κορονοϊό στη Σουηδία

Η Σουηδία κατέγραψε σήμερα τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό της σε θανάτους από τη νόσο Covid-19 τους τελευταίους 2 και πλέον μήνες, καθώς οι εμβολιασμοί μεταξύ των ηλικιωμένων άρχισαν να μετριάζουν τον αντίκτυπο του δεύτερου κύματος του ιού στους οίκους ευγηρίας, ανακοίνωσε η σουηδική Αρχή Υγείας.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων ανακοίνωσε 44 νέους θανάτους, με το σύνολο να ανέρχεται πλέον σε 12.370, στη χαμηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 13 Δεκεμβρίου πέρυσι.

«Μπορούμε συνειδητά να πούμε ότι αυτού του είδους η μείωση πρέπει να οφείλεται στα εμβόλια», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Ακολουθεί επίσης ό,τι είδαμε στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες».

Η Σουηδία έχει εμβολιάσει πάνω από το 80% των τροφίμων σε οίκους ευγηρίας με μία δόση και περίπου το ένα τρίτο με τις δύο δόσεις που χρειάζονται για τη μέγιστη προστασία. Περίπου οι μισοί από τους θανάτους λόγω Covid-19 στη Σουηδία αφορούν τροφίμους οίκων ευγηρίας.

Εντούτοις, η σταθερή μείωση που παρατηρήθηκε στα νέα κρούσματα φαίνεται πως σταμάτησε. Η Σουηδία κατέγραψε 4.333 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Υγείας της χώρας.

Η Σουηδία καταγράφει, επίσης, αύξηση στα κρούσματα του βρετανικού στελέχους του ιού. Ένα δείγμα θετικών τεστ στο Γκέτεμποργκ έδειξε ότι το 20% έχουν μολυνθεί από το βρετανικό στέλεχος, εξηγούν οι σουηδικές υγειονομικές αρχές.

Σερβία Εμβολιάστηκαν 600.000 πολίτες – Έφτασαν στο Βελιγράδι Ρώσοι ειδικοί για να εξετάσουν τις δυνατότητες παραγωγής στη Σερβία του εμβολίου Sputnik-V

Η Σερβία παρέλαβε από την Κίνα και τη Ρωσία δύο νέες μεγάλες παρτίδες εμβολίων τα οποία άρχισαν ήδη να χορηγούνται στους πολίτες. Από την κινεζική εταιρία Sinopharm έφτασαν 500.000 δόσεις ενώ από τη Ρωσία, 50.000 δόσεις του εμβολίου Sputnik-V. Σε δεκαπέντε ημέρες αναμένονται άλλες 50.000 δόσεις του Sputnik-V και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα παραληφθούν 88.000 δόσεις του εμβολίου Pfizer-Biontech και 125.000 δόσεις του AstraZenecca. Σήμερα έφτασε στο Βελιγράδι επιτροπή ειδικών του ρωσικού ινστιτούτου Gamaleya για να εξετάσει τις δυνατότητες παραγωγής στη Σερβία του εμβολίου Sputnik-V. Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η συνεργασία αυτή θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση, που θα αρχίσει να υλοποιείται σε δύο-τρεις μήνες, προβλέπει την εμφιάλωση του εμβολίου στη Σερβία με την πρώτη ύλη που θα φτάνει από τη Ρωσία, ενώ, μέχρι το τέλος του 2021 θα δημιουργηθούν οι τεχνολογικές συνθήκες στο ινστιτούτο “Τόρλακ” του Βελιγραδίου για την εξ ολοκλήρου παραγωγή του.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπράμπιτς ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Σερβία μέχρι το τέλος του έτους θα είναι σε θέση να παράγει τόσο μεγάλο αριθμό εμβολίων Sputnik-V που όχι μόνο θα καλύπτονται οι ανάγκες της χώρας αλλά θα μπορεί και να εξάγει εμβόλια. Η ‘Ανα Μπρνάμπιτς ανακοίνωσε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους για την αγορά και του εμβολίου Sputnik-light το οποίο θα χορηγείται μόνο σε μία δόση.

Στη Σερβία μέχρι σήμερα εμβολιάστηκαν περίπου 600.000 πολίτες εκ των οποίων περισσότεροι από 50.000 έκαναν και τη δεύτερη δόση.

Εν τω μεταξύ, η παράδοση από τη Σερβία 8.000 δόσεων του εμβολίου Pfizer-Biontech στη Βόρεια Μακεδονία αναβλήθηκε για “τεχνικούς λόγους” όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της προεδρίας της Δημοκρατίας. Η τελετή παράδοσης/παραλαβής είχε προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι στη συνοριακή διάβαση “Πρέσεβο” όπου ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα παρέδιδε το πακέτο των εμβολίων στον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζοραν Ζάεβ. Τα σερβικά ΜΜΕ εικάζουν ότι το “κόλλημα” προέκυψε διότι η Σερβία δεν είχε την έγκριση της εταιρίας παραγωγής του εμβολίου για να προβεί σ αυτήν τη δωρεά.

Σημειώνεται ότι η Βόρεια Μακεδονία δεν έλαβε ούτε μία δόση κάποιου εμβολίου για τον κορονοϊό από το ενιαίο σύστημα Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και είναι γεγονός ότι οι πολίτες της που έχουν και τη σερβική υπηκοότητα εισέρχονται στη Σερβία για να εμβολιαστούν.

Γερμανία: Aποφεύγει o Όλαφ Σολτς να δεσμευτεί για το άνοιγμα της εστίασης, των ξενοδοχείων και του πολιτισμού

Ο αντικαγκελάριος και ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δεν θέλει ακόμη να δεσμευτεί με ένα πρόγραμμα χαλάρωσης των μέτρων για την εστίαση, τα ξενοδοχεία και τον πολιτισμό.

«Νομίζω απλώς ότι πρέπει να προχωρήσουμε σιγά -σιγά. Πρέπει οι δείκτες συχνότητας των κρουσμάτων να πέσουν και να διατηρηθούν χαμηλά, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ορατό», δήλωσε σήμερα ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός στα δίκτυα στο RTL και n-tv .

Όσον αφορά τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τα κομμωτήρια και πιθανώς τα μουσεία και τα καταστήματα, είπε: «Η προοπτική (του ανοίγματος) διαφαίνεται».

Ο Σολτς δεν θέλησε να υποσχεθεί νέα οικονομικη βοήθεια στον ακόμη κλειστό πολιτιστικό τομέα. «Έχουμε ήδη δρομολογήσει μεγάλη βοήθεια. Για παράδειγμα βοήθεια δύο δισεκατομμυρίων ευρώ για τον τομέα του πολιτισμού γενικώς και πρόσθετα κεφάλαια για βοήθεια προς τους αυτοαπασχολούμενους στον πολιτισμό», ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε εάν μια πρώτη χαλάρωση των μέτρων θα έδινε ενδεχομένως την εντύπωση στους πολίτες ότι η Γερμανία εξέρχεται από την κρίση του κορονοϊού, ο υποψήφιος καγκελάριος των σοσιαλδημοκρατών για τις προσεχείς εθνικές εκλογές απάντησε: «Αυτό θα ήταν επικίνδυνο, αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβεί. Οι πολίτες κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Με τα μέχρι τώρα ληφθέντα μέτρα, η κατάσταση της επιδημίας έχει βελτιωθεί, έτσι ώστε να μπορούμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ. Πρέπει (όμως) να είμαστε προσεκτικοί, και μόνο λόγω των μεταλλάξεων. Επομένως, είναι σωστό να προχωρήσουμε προσεκτικά», τόνισε ο Σολτς.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα