Top

Σχολεία: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Κοζάνη – Συρροή σε ΕΠΑΛ στα Κουφάλια

Ήπειρος: Σε 4 ημέρες τα κρούσματα σε μαθητές αυξήθηκαν κατά 159%

Parallaxi
σχολεία-ρεκόρ-κρουσμάτων-στην-κοζάνη-830420
Parallaxi
εικόνα SOOC

«Τα σχολεία δε θα κλείσουν, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν, δεν το συνιστούν οι ειδικοί», σχολίασε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφορικά με τη φημολογία των τελευταίων ημερών για lockdown στην εκπαίδευση λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Η κ. Μακρή, μιλώντας στο Mega, επισήμανε συγκεκριμένα ότι «οι φημολογίες δεν έχουν βάση. Άρα λοιπόν, τηρώντας τα πρωτόκολλα καταφέρνουμε να ελέγξουμε και να περιορίσουμε την πανδημία στον σχολικό πληθυσμό».

Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ωφελήσει και οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι, που διενεργούνται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με την κ. Μακρή να τονίζει παράλληλα ότι ενώ οι ηλικίες 4-18 αντιστοιχούσαν στο 32% των κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας, αυτή την εβδομάδα αντιστοιχούν στο 24%.

Στο ίδιο πνεύμα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απέρριψε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία. Σε ανάρτησή της στα social media, η υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%».

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Κοζάνη

Την περασμένη Δευτέρα στην Κοζάνη, σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές σχολείων. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πάνω από 123 τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις σχολικές μονάδες της Κοζάνης τη Δευτέρα, κι άλλα 120 κρούσματα την Τρίτη, σύνολο 223 σε δυο μέρες, κι όλα αυτά μόνο σε μια σχετικά μικρή περιφερειακή πόλη.

Συρροή κρουσμάτων στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων

Τουλάχιστον 20 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στο 1ο ΕΠΑΛ Κουφαλίων. Τα κρούσματα, στην πλειοψηφία τους αφορούν τους μαθητές στο τμήμα των μηχανολόγων.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αποδίδουν την διασπορά κρουσμάτων στον μαθητικό υπερπληθυσμό, ειδικά στο συγκεκριμένο τμήμα.

Αρχικά εντοπίστηκαν 3 κρούσματα στο τμήμα των μηχανολόγων, τα οποία στην συνέχεια έγιναν 13. Συνολικά σε όλο το σχολείο, στο οποίο φοιτούν 200 μαθητές, φέρεται να έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 20 κρούσματα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Ρούδης, καθηγητής στο ΕΠΑΛ σε ένα τμήμα δυναμικότητας 16 μαθητών, φοιτούν 26.

Σύμφωνα με την καταγγελία η διεύθυνση του σχολείου έχει ζητήσει από την αρμόδια διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης να «σπάσει» στα δύο το τμήμα, αλλά « η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι δεν υπάρχουν καθηγητές», τονίζει ο κ. Ρούδης.

Κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία της Λήμνου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», με αφορμή τη μαζική εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στους μαθητές των σχολείων της Λήμνου.

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Εκπαίδευση», τονίζει και προσθέτει πως ακόμα μια σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς ουσιαστικά μέτρα θωράκισης των σχολείων.

Κάνει λόγο για «εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες» που κρύβονται πίσω από «επικοινωνιακά τεχνάσματα» και την «μόνιμη επίκληση της ατομικής ευθύνης, τον εκφοβισμό και τις απειλές προς τους εργαζόμενους».

Ήπειρος: Σε 4 ημέρες τα κρούσματα σε μαθητές αυξήθηκαν κατά 159%

Ανησυχητική είναι η αύξηση των κρουσμάτων στην Ήπειρο. Ειδικότερα, στην Ήπειρο, στις 5 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 34 κρούσματα στο μαθητικό πληθυσμό, ενώ στις 9 Νοεμβρίου αυξήθηκαν στα 88 (+159%) μόλις σε τέσσερις ημέρες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα