Top

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό πολίτη στη Νέα Σμύρνη

Εξελίξεις στο θέμα που προκάλεσε κοινωνική κατακραυγή.

Parallaxi
σε-διαθεσιμότητα-ο-αστυνομικός-για-το-732876
Parallaxi

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε να χτυπά με μεταλλικό γκλοπ πολίτη στην πλατεία Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή, ένα περιστατικό αστυνομικής βίας που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την ελληνική κοινωνία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, ο αστυνομικός βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, καθώς είχε δηλώσει τραυματισμό μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού.

Σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα newsit.gr αναφέρει ότι δεν αποκλείεται σε διαθεσιμότητα να τεθούν και οι υπόλοιποι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Αναλυτική η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό της Κυριακής:

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κοροναϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα