Ελλάδα

Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των σχολείων

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να υπάρξει και 3η συνεδρίαση το Σαββατοκύριακο πριν το οριστικό άνοιγμα των σχολείων.

Parallaxi
σε-εξέλιξη-η-τηλεδιάσκεψη-της-επιτροπ-644126
Parallaxi

Συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για να εξετάσει, για δεύτερη φορά μετά την 29η Δεκεμβρίου, τα επιδημιολογικά δεδομένα προκειμένου να «λυθεί» ο γρίφος του ανοίγματος των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει ανακοινώσει το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου, εξηγώντας πως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας την τρέχουσα εβδομάδα, έχει να κάνει με την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία τη συγκεκριμένη ημέρα.

Δεν υπάρχουν προειλημμένες ή ειλημμένες αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου αλλά υπάρχει η πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν δήλωσε, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος ενώ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε πως με την αναγκαία μέριμνα για τη δημόσια υγεία, είναι πολιτική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία. Ανεξαρτήτως της επιτυχίας της τηλεκπαίδευσης, το να γυρίσουν τα παιδιά στο φυσικό τους περιβάλλον, σημείωσε, είναι αναγκαία συνθήκη για την ψυχική τους υγεία και τη συνέχεια του εκπαιδευτικού έργου, ώστε να μη δημιουργούνται δευτερογενείς ανισότητες μεταξύ των μαθητών.

Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, να θυσιάσουμε κάποια άλλη κοινωνική ή οικονομική δραστηριότητα ή να περιοριστούμε περισσότερο, προκειμένου κατά προτεραιότητα να επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να υπάρξει και 3η συνεδρίαση το Σαββατοκύριακο πριν το οριστικό άνοιγμα των σχολείων.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα