Σε κλίμα έντασης η συνεδρίαση του ΚΑΣ για τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου

Απερρίφθη η ένσταση κατά των δύο μελών του ΚΑΣ

Parallaxi
σε-κλίμα-έντασης-η-συνεδρίαση-του-κασ-γ-528714
Parallaxi

Απερρίφθη η ένσταση κατά των δύο μελών του ΚΑΣ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας του υπ. Πολιτισμού κ. Διδασκάλου αμέσως μετά την ανάγνωση των ενστάσεων δήλωσε πως λυπάται καθώς όπως επισήμανε «τόσο ο κ. Κορρές όσο και ο κ. Τιβέριος είναι ακαδημαϊκοί με επιστημονική άποψη χωρίς προσωπικό όφελος».

Διαβάστε εδώ τους λόγους για τους οποίους ζητήθηκε η εξαίρεση τους: 

Σύμφωνα με πληροφορίες  στη συνεδρίαση, η οποία καθυστέρησε πολύ να ξεκινήσει επικρατεί φορτισμένο κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων και των αρχαιολόγων που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι τελευταίοι διαμαρτύρονται για την απόσπαση των αρχαίων από το μετρό και κάποια στιγμή μάλιστα σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε αρχαιολόγους και τον καθηγητή Π. Καρύδη, τον οποίο υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος. Πληροφορίες αναφέρουν πως ακούστηκε και η φράση “ντροπή σου” με αποδέκτη τον κ. Καρύδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση του ΚΑΣ βρίσκεται τόσο ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ στο κτίριο της Μπουμπουλίνας είναι από νωρίς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Σχετικά με την διάρκεια της αυτή υπολογίζεται πως θα διαρκέσει αρκετές ώρες.

Ένταση επικράτησε και όταν συζητήθηκαν οι αποφάσεις του 2015 και του 2017 που αφορούσαν στην κατά χώρα διατήρηση των αρχαιοτήτων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα