Διεθνή

Σε κλίμα συναίνεσης η συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Άλμπερτ Μπουρλά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer.

Parallaxi
σε-κλίμα-συναίνεσης-η-συνάντηση-μητσο-821606
Parallaxi

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο συναντήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανώτατη κυβερνητική πηγή σχολίαζε μετά την ημίωρη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο: “Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της”.

Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε σε συνέχεια και της συγγνώμης που ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος για την παρουσία του στα εγκαίνια του “Σπιτιού της Τουρκίας” παρουσία του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ότι υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν, αλλά ό,τι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε, έγινε διευκρινιστική δήλωση και όλοι πήραν απαντήσεις.

«Το να είσαι με αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, είναι κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί», πρόσθεσε αναφέροντας πως το θέμα είναι απολύτως λήξαν. «Η ελληνική κυβέρνηση και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν μπορεί παρά να είναι στην ίδια πλευρά», συμπλήρωσε ξεκαθαρίζοντας πως «θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ελπιδοφόρο».

Λίγο πριν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Άλμπερτ Μπουρλά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer.

Η πρόοδος των επενδύσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, με έμφαση στις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίες προσελκύουν επιστημονικό προσωπικό, περιλαμβανομένων νεαρών Ελλήνων, οι οποίοι είχαν φύγει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη ασχολούνται με απαιτητικά ερευνητικά προγράμματα, όπως έρευνα στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, όπως σημειώνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ – skai.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα