Ελλάδα

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας.

Parallaxi
σε-λαϊκό-προσκύνημα-η-σορός-του-τέως-βα-957222
Parallaxi

Η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας. Όπως σημειώνεται:

«Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00 πμ έως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

«ΕΛΠΙΔΑ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

AXION HELLAS

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA».

Η ανακοίνωση υπογράφεται ως εξής: «Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου, πρώην Βασιλέως των Ελλήνων».

Σε συνεννόηση με την οικογένεια του τέως η απόφαση της κυβέρνησης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση της οικογένειας του τέως βασιλιά με την Εκκλησία.

Υπενθυμίζεται ότι στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το πρωί.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα αρκετά μέλη βασιλικών οικογενειών, ενώ χθες (12/1) οι συγγενείς του τέως βασιλιά επισκέφτηκαν το Τατόι, για την επίβλεψη του χώρου, όπου θα γίνει η ταφή, δίπλα στους τάφους των προγόνων του.

«Γαλάζιοι» βουλευτές στην κηδεία του τέως

Η μεγάλη αγωνία στο πρωθυπουργικό επιτελείο εφεξής είναι τι θα γίνει στην κηδεία του εκλιπόντος τη Δευτέρα το μεσημέρι. Πέραν του γεγονότος ότι εκ των πραγμάτων θα πάρει πολύ μεγάλη διάσταση και δημοσιότητα λόγω των δεκάδων υψηλών προσκεκλημένων που θα καταφτάσουν στην Αθήνα για την εξόδιο ακολουθία και την ταφή, στο κυβερνητικό επιτελείο προεξοφλούν ότι και κόσμος θα σπεύσει στη Μητρόπολη Αθηνών και πιθανότατα και γαλάζιοι βουλευτές.

Γι αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να μην εκδοθεί ούτε τυπικά ούτε άτυπα «απαγορευτικό». Άλλωστε, πριν ακόμα οριστικοποιηθεί η άνωθεν απόφαση, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να παραστεί στην κηδεία, ενώ στη Μητρόπολη προεξοφλείται ότι θα βρεθεί και η Ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βαφτιστήρα του τέως Βασιλιά. Και μάλλον, δε θα είναι οι μόνοι, όπως πληροφορείται το iEidiseis.

Το ερώτημα είναι αν θα παραστούν ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, συνεργάτες του δεν αποσαφηνίζουν ακόμα τις προθέσεις του, αν και όσοι τον γνωρίζουν καλά, προεξοφλούν ότι θα παρευρεθεί, διότι πάντοτε είναι συνεπής με τις απόψεις του.

Η μεγάλη προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου στρέφεται προς την πλευρά των υπουργών. Κι από εκεί, οι ενδείξεις είναι μάλλον ενθαρρυντικές για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του «Βασιλέως», φαίνεται ότι δεν θα παραστεί. Επίσης, οι υπουργοί Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης και Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης θα βρίσκονται στο εξωτερικό.

Προς το παρόν άγνωστες είναι οι προθέσεις του υπ. Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη, που δήλωσε στον ANT1 πως δεν ξέρει ακόμα αν θα παραστεί στην κηδεία.

Πηγή: iediseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα