Top

Σε οριακό σημείο η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα-Νέες συγκεντρώσεις

Διέκοψε και την παροχή αντιβίωσης

Parallaxi
σε-οριακό-σημείο-η-ζωή-του-δημήτρη-κουφ-726140
Parallaxi

Μετά τη διακοπή παροχής αντιβίωσης η ζωή του απεργού πείνας βρίσκεται πλέον μετά από 50 μέρες σε οριακό στάδιο. Νέες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για σήμερα.

Αριστερές Οργανώσεις και Συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση Αλληλεγγύης το Σάββατο το πρωί στις 12 στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας»

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου καλούν επίσης σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα πρωτοβουλία 1000+ δικηγόρων και νομικών, που προειδοποιούν ότι «οι ώρες που διανύουμε είναι οι τελευταίες, πριν η Ελλάδα καταταχτεί στις χώρες όπου πεθαίνουν κρατούμενοι απεργοί πείνας».

Όπως μετέδωσε η Αυγή, ο Δημήτρης Κουφοντίνας διέκοψε την αντιβίωση που του χορηγείτο, που ήταν και η μοναδική πρόσληψη υγρού ενώ βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και σχεδόν 50 ημέρες.

Χθες, Παρασκευή, επιτράπηκε επισκεπτήριο στην οικογένεια του απεργού πείνας και δίψας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, δήλωσε στους δικούς του ότι δεν θέλει να γίνει ανάνηψη αν χάσει την επικοινωνία με το περιβάλλον και θέλει να τους δεσμεύσει να μην την αποδεχτούν.

Ήδη ο απεργός διέκοψε την αντιβίωση που του χορηγείτο, που ήταν και η μοναδική πρόσληψη υγρού που ελάμβανε τις τελευταίες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει ένα μαζικό κίνημα με εκκλήσεις πολιτών, δικηγόρων, κομμάτων, οργανώσεων εντός και εκτός Ελλάδας, προκειμένου ο Δημήτρης Κουφοντίνας να μην γίνει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να κωφεύει.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος  από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για την απεργία πείνας του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα οδήγησε στην παραίτηση από μέλος της ένωσης τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο κ. Ντογιάκος απέστειλε επιστολή στην ΕΔΕ, στην οποία υπογραμμίζει ότι με την επίμαχη ανακοίνωσή της «έγινε ευθεία και σαφής παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου».

Ο κ. Ντογιάκος καταλογίζει στο ΔΣ της Ένωσης ότι παρέβλεψε πως:

Α) τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στη συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια σε βάρος της, όπως άλλωστε ήδη έχει γίνει με αφορμή τη συγκεκριμένη ενέργειά της, Β) ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως, όπως άλλωστε και οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου στο οποίο ο κατάδικος αυτός νοσηλεύεται και Γ) παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Κατόπιν αυτών, υπογραμμίζει ο κ. Ντογιάκος, επειδή η επίμαχη ενέργεια της ΕΔΕ  είναι «καθ’ όλα αμφιλεγόμενη και χωρίς εμφανή κίνητρα, παραβιάζουσα κατάφωρα την αρχή της ισονομίας, αλλά και επειδή υπήρξα θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία ευτυχώς απέτυχε, σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να είμαι πλέον μέλος της».

Ο κ. Ντογιάκος στην επιστολή του δεν παραλείπει να αναφέρει ότι «το υψηλό επιστημονικό κύρος και η κοινωνική εμβέλεια της ΕΔΕ επιβάλλουν ιδιαίτερη σπουδή και περίσκεψη πριν από κάθε, εν γένει, ενέργειά της».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα