Ελλάδα

Σειχ Σου: Τοποθέτηση ραντάρ για άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής σε εκδήλωση φωτιάς

Θα στέλνει σήμα, μέσα σε μόλις δύο λεπτά, στην πυροσβεστική υπηρεσία, έτσι ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Parallaxi
σειχ-σου-τοποθέτηση-ραντάρ-για-άμεση-ε-135061
Parallaxi

 Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, δίπλα στο Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη. 

Ήταν η πρώτη δασική πυρκαγιά για φέτος το καλοκαίρι στο Σέιχ Σου, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης. Τόνισε, δε, πως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών «δεν υπήρξε περαιτέρω διάδοση και η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα».

«Παραμένουμε σε επιφυλακή έως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, έως τα τέλη του Οκτώβρη», είπε ο κ. Στεργιάδης, προσθέτοντας πως το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο θα εγκατασταθεί στο Σέιχ Σου ένα ραντάρ, το οποίο σε περίπτωση πυρκαγιάς θα στέλνει σήμα, μέσα σε μόλις δύο λεπτά, στην πυροσβεστική υπηρεσία.

«Είμαστε προς το τέλος της διαδικασίας για να τοποθετηθεί το ραντάρ στο Σέιχ Σου, που είχαμε υποσχεθεί από πέρσι. Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πιστεύω ότι θα τοποθετηθεί έως τον Οκτώβριο, το αργότερο τον Νοέμβριο. Αυτό το ραντάρ θα δίνει άμεσα την πληροφορία στην πυροσβεστική υπηρεσία για το σημείο όπου υπάρχει δασική πυρκαγιά, ώστε να επεμβαίνουν άμεσα οι υπηρεσίες και να αποτρέπουν τον κίνδυνο της εξάπλωσής της», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Στεργιάδης υπενθύμισε πως απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς σε δασικές εκτάσεις, ενώ στάθηκε στο νέο νόμο, κατά τον οποίο η πυροσβεστική υπηρεσία έχει πλέον τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιεί, να επιβάλλει πρόστιμα στους πολίτες που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα πυροπροστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα