Top

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στη Κρήτη: Προειδοποίηση για τσουνάμι

Εντολή εκκένωσης σχολείων.

Parallaxi
σεισμός-63-ρίχτερ-στη-κρήτη-προειδοποί-829803
Parallaxi
εικόνα: cretalive

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο μετά τον σεισμό 6,3 Ρίχτερ στη Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 12:24, ήταν μεγέθους 6,3 της κλίμακας Ρίχτερ.

Εικόνα: Twitter

Yπενθυμίζεται, πως το επίκεντρο εντοπίζεται στα 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 8 χιλιόμετρα.

Παπαδόπουλος: Αν υπάρξει τσουνάμι θα είναι μικρό

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας για τον σεισμό 6,3 της κλίμακας Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Όπως είπε: “Η εστία του συγκεκριμένου σεισμού είναι μέσα στη θάλασσα και όχι στην ξηρά όπως στο Αρκαλοχώρι».

Αναφερόμενος στην προειδοποίηση για τσουνάμι που εξέδωσε το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, τόνισε ότι είναι προληπτική και εκτίμησε ότι εάν υπάρξει πράγματι τσουνάμι, θα είναι μικρό.

Κατέρρευσε υπό την πίεση των ρίχτερ το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξηροκαμπο Σητείας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν ζημιές στην ευρύτερη περιοχή. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το μικρό εκκλησάκι δεν άντεξε τον ισχυρό σεισμό.

 Εντολή εκκένωσης των σχολείων

Εντολή για να εκκενωθούν όλα τα σχολεία σε Ηράκλειο και Λασίθι δόθηκε μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του Creta24, στη Σητεία τα παιδιά βγήκαν έντρομα από τις αίθουσες ενώ οι γονείς σπεύδουν να παραλάβουν τους μαθητές από τα σχολεία.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το τι συμβαίνει στα σχολεία του Ρεθύμνου και των Χανίων.

 

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στη Κρήτη: Προειδοποίηση για τσουνάμι

Με πληροφορίες από CretaLive/ Creta24

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα