Ελλάδα

Σεισμός Εύβοια: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ισχυρό μετασεισμό

Συνεδρίασε η Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου για την εξέταση των στοιχείων από την σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια.

Parallaxi
σεισμός-εύβοια-ανοιχτό-το-ενδεχόμενο-729300
Parallaxi

Σήμερα συνεδρίασε ξανά η Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, με απόφαση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, προκειμένου να εξεταστούν τα νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη του φαινομένου, μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες, στα Ψαχνά.

Η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών περιλαμβάνει, εκτός από τη χθεσινή ισχυρή δόνηση, περισσότερους από 100 σεισμούς με μέγιστο μέγεθος τα 3,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με τα ομόφωνα πορίσματα της επιτροπής.

«Η διάσταση της σεισμικής ακολουθίας είναι συμβατή με το μέγεθος του μεγαλύτερου σεισμού και τα μεγέθη των μετασεισμών είναι σχετικά μικρά, επομένως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρού μετασεισμού», επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε ετοιμότητα. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αυτοψίες σε κτίρια στην Εύβοια και ήδη περισσότερα από 20 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνει τις βασικές συστάσεις προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα, τους καλεί:

  • να αποφεύγουν την είσοδο και την παραμονή τους σε κτίρια που τυχόν έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά «Μη Κατοικήσιμα» από τα αρμόδια κλιμάκια μηχανικών και
  • να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνησή τους μέσα στον αστικό ιστό.

Πηγή: Lifo.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα