Ελλάδα

Σεισμός- Λάρισα: Δεν θα λειτουργήσουν ούτε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση τα σχολεία που είναι κλειστά

Παράλληλα, εξετάζουν τον θρυμματισμό του μεγάλου βράχου στο Δαμάσι.

Parallaxi
σεισμός-λάρισα-δεν-θα-λειτουργήσουν-ο-731741
Parallaxi

ελασσόνα σεισμός

Τα σχολεία των περιοχών που είναι κλειστά μετά από εισήγηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων προς τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, δεν θα λειτουργήσουν ούτε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή κατά την διάρκεια επίσκεψης της στις πληγείσες περιοχές από τον σεισμό.

Στο Δαμάσι έφτασαν τα φορτηγά με τα είδη πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Αττικής

Έντεκα φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής με είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμοπαθείς έφτασαν πριν από λίγο στο Δαμάσι και από εκεί θα διανεμηθούν σε όλα τα χωριά της Π.Ε. Λάρισας και των Τρικάλων.

Την αποστολή συνόδευε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής κ. Βασίλης Κόκκαλος, ενώ στην υποδοχή στον Δαμάσι βρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βασίλης Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκκουρας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής κ.ά.

Εξετάζουν τον θρυμματισμό του μεγάλου βράχου στο Δαμάσι

Σοβαρό παραμένει το ενδεχόμενο να θρυμματιστεί ο μεγάλος βράχος, βάρους περίπου 10 τόνων που έχει αποκολληθεί από την κορυφή του λόφου Βίγλα πάνω από το Δαμάσι.

Ο εν λόγω βράχος αποτελεί σοβαρή απειλή για τους κατοίκους του χωριού, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται από κάτω όσο και για τους σεισμόπληκτους που διαμένουν σε σκηνές στο χώρο του γηπέδου.

Τον θρυμματισμό του θα τον κάνουν αλπινιστές με ειδικό εξοπλισμό σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Το μεσημέρι της Κυριακής, άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ βρισκόταν στο σημείο και πραγματοποιούσαν νέα αυτοψία, εξετάζοντας κι άλλα ενδεχόμενα για να εξαλείψουν τις όποιες πιθανότητες κινδύνου, που θα προκληθούν από νέα μετασεισμική δόνηση.

https://parallaximag.gr/epikairotita/elassona-dyskolevei-kairos-tous-seismopatheis-analysi-ton-seismon

Με πληροφορίες από Larissanet.gr/ In.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα