Διεθνή

Σεισμός στη Τουρκία: Η μάχη των διασωστών θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα– Live οι εξελίξεις

Δραματικές ώρες σε Τουρκία και Συρία - Στους 1.762 οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία

Parallaxi
σεισμός-στη-τουρκία-η-μάχη-των-διασωστ-970327
Parallaxi

Δραματικές είναι οι ώρες από τον εφιάλτη που προκάλεσε ο καταστροφικός και φονικός σεισμός στην Τουρκία και στη Συρία που συντάραξε μία τεράστια περιοχή που ζουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι και έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερα από 2.500 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Παράλληλα όσο πέφτει το βαθύ σκοτάδι μεγαλώνει η αγωνία για τους χιλιάδες ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι και παγιδευμένοι στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει θυμίζοντας εικόνες αποκάλυψης.

Μάλιστα εχθρός των χιλιάδων διασωστών που δίνουν τη μάχη, σκάβοντας κυριολεκτικά μέσα στα χαλάσματα για να εντοπίσουν επιζώντες είναι εκτός από τον χρόνο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή καθώς βρέχει και χιονίζει και σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας τη νύχτα, γίνεται ακόμη δυσκολότερη η κατάσταση.

Ο σεισμός επηρέασε τις περιοχές Καχραναμαράς, Γκαζιαντέπ, Σανλιούρφα, Άδανα, Αντιγιαμάν, Μαλάτια, Οσμάνιγιε, Χατάι και Κιλίς στην Τουρκία με την κακοκαιρία σε αυτήν την ορεινή περιοχή να έχει παραλύσει τα κυριότερα αεροδρόμια όπου συνεχίζεται η σφοδρή χιονόπτωση.

Όσοι γλίτωσαν από τον σεισμό αλλά έμειναν άστεγοι, βρέθηκαν με τις πιτζάμες έξω στο κρύο με το πέρασμα των ωρών μειώνει τις ελπίδες για να βγουν εγκλωβισμένοι πολίτες ζωντανοί από τα χαλάσματα.

Δείτε LIVE εικόνα από το CNN Turk

21:28 Στους 1.762 οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την υπηρεσία εκτάκτων αναγκών και καταστροφών  οι νεκροί στην Τουρκία αυξήθηκαν σε 1.762.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα