Ελλάδα

Σεισμός στην Αταλάντη: 38 κτίρια κρίθηκαν ακατάλληλα – Μεταξύ τους και 6 εκκλησίες

Οι αυτοψίες συνεχίζονται στην περιοχή

Parallaxi
σεισμός-στην-αταλάντη-38-κτίρια-κρίθηκα-1018067
Parallaxi

Άρχισαν και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στα πληγέντα κτίρια από τον σεισμό των 4,8 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης στη Φθιώτιδα.

Στην Αταλάντη, που χτυπήθηκε την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, από τον δυνατό σεισμό των 4,8 ρίχτερ, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) για τη διενέργεια αυτοψιών και την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια.

Επίσης, εστάλη και κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ. ΑΕ) για διενέργεια αυτοψιών σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αυτοψίες σε 120 κτίρια στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Δαφνουσίων του Δήμου Λοκρών, από τα οποία τα 38 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση (6 ιεροί Ναοί και 32 κατοικίες).

Επιπλέον, έγιναν αυτοψίες και σε 3 σχολικές μονάδες (με συνολικά 5 κτίρια) στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Ορχομένου του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού (Τοπική Ενότητα Διονύσου) με 3 κτίρια, κρίθηκε ακατάλληλο και χρήζει επισκευών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα