Διεθνή

Σεκιούριτι βγάζουν με την βία έγκυο γυναίκα από το μετρό επειδή δεν είχε εισιτήριο

Το περιστατικό προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στη Σουηδία αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Parallaxi
σεκιούριτι-βγάζουν-με-την-βία-έγκυο-γυ-406610
Parallaxi
Εικόνα: Στιγμιότυπο Instagram

Ένα βίντεο από την Σουηδία, κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες μέρες και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Σε αυτό, μία γυναίκα, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, έχει επιβιβαστεί μαζί με την μικρή της κόρη σε βαγόνι του μετρό. Όταν διαπιστώνεται ότι δεν έχει έγκυρο εισιτήριο για την μεταβίβασή της, οι σεκιούριτι «αναλαμβάνουν δράση»: μετά από διαπληκτισμό που είχαν μαζί της, την βγάζουν σηκωτή από το βαγόνι, ενώ δίπλα της η κόρη της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, γιατί δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει.

Εκείνη προσπαθεί μάταια να αντισταθεί. Στη συνέχεια, με την βία την βάζουν να καθίσει σε ένα παγκάκι, ενώ ένας της κρατάει τα χέρια και ένας άλλος πέφτει επάνω της για να την ακινητοποιήσει.

Η γυναίκα, η οποία βρίσκεται στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης, διακομίζεται στην συνέχεια στο νοσοκομείο, καθώς δεν αισθανόταν καλά.

Φυσικά, το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις στα social media, συγκεκριμένα για τον τρόπο που χειρίστηκαν οι σεκιούριτι την κατάσταση.

View this post on Instagram

A post shared by ᒪOᐯETTE ᒍᗩᒪᒪOᗯ (@action4humanity_se) on

Η Σουηδή ακτιβίστρια Lovette Jallow, ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram το βίντεο – ντοκουμέντο. Όπως και η ίδια, έτσι και πολλοί χρήστες υποστηρίζουν πως όλο αυτό συνέβη, επειδή η συγκεκριμένη γυναίκα είναι έγχρωμη.

Ακόμη, καταδικάζουν το γεγονός ότι όλο αυτό το σκηνικό, συνέβη μπροστά στα μάτια της έντρομης κόρης της, η οποία στην συνέχεια του βίντεο κλαίει σπαρακτικά.

Μετά από όλο το σάλο που προκλήθηκε, οι δύο άνδρες της εταιρείας σεκιούριτι, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά το περιστατικό, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί τελικά το αδίκημα της επίθεσης, αφού η γυναίκα τραυματίστηκε.

Η εταιρεία του μετρό, δήλωσε στο BBC πως «η γυναίκα δεν διέθετε έγκυρο εισιτήριο και της επιβλήθηκε πρόστιμο, εκείνη αρνήθηκε και ακολούθως, βάσει κανονισμού, της ζητήθηκε να εγκαταλείψει το βαγόνι. Όταν αρνήθηκε για μία ακόμη φορά και προσπάθησαν να την απομακρύνουν οι άνδρες της ασφάλειας, εκείνη αντιστάθηκε και άρχισε να φωνάζει».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα