Ελλάδα

Σέρρες: 105 μαθητές δεν πήγαν σχολείο ως διαμαρτυρία για δέκα προσφυγόπουλα

Μια κίνηση που σχολιάστηκε έντονα σήμερα.

Parallaxi
σέρρες-105-μαθητές-δεν-πήγαν-σχολείο-ως-δ-133356
Parallaxi
Εικόνα αρχείου: Γκέλη Δούμπη

Οι γονείς 105 μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως Σερρών δεν έστειλαν σήμερα τα παιδιά τους στο σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φοίτηση δέκα προσφυγόπουλων στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. 

«Υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις εδώ στο Σκούταρι από τους γονείς. Όπως θα είδατε, δεν έχουν έρθει όλα τα παιδιά, από τα 130 έχουν έρθει 25. Οι αντιδράσεις θεωρώ είναι υπερβολικές, δεν έχουν κάποια βάση και όλα αυτά τα επιχειρήματα που λένε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΠΙΛΟΓΕΣ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης, τονίζοντας ότι το ελληνικό κράτος κάνει «αυτό που πρέπει, δίνει στοιχειώδη γνώση στα παιδιά τα οποία βρίσκονται για κάποιο λόγο στη χώρα μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς έχουν στείλει τις διαμαρτυρίες τους και στον Εισαγγελέα ενώ απέστειλαν εξώδικα στον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, στο δήμαρχο Σερρών και τον Αντιπεριφερειάρχη, ζητώντας να δημιουργηθεί σχολείο εντός προσφυγικής δομής.

«Θα δώσουμε ένα εύλογο περιθώριο στους γονείς να σκεφτούν γιατί το Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως να αποτελεί την παραφωνία πανελλαδικά αντιδρώντας με έναν τέτοιο ακραίο τρόπο και από εκεί και πέρα αν συνεχίσουν να έχουν αυτές τις απόψεις, θα συζήσουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές να εφαρμοστεί ο νόμος», δήλωσε ο Ξενοφών Παπασταμόπουλος, διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Δείτε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ:

Πηγή: ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Λαθροδάσκαλος» είναι η λέξη που ψάχνετε

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα