Ελλάδα

Σέρρες- Πέλλα: Το χαλάζι προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες

Γίνεται λόγος για μεγάλες ζημιές.

Parallaxi
σέρρες-πέλλα-το-χαλάζι-προκάλεσε-κατα-1016218
Parallaxi

Εικόνες: ΕΡΤ Σερρών 

Ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε το χαλάζι που έπεσε το Σάββατο σε χωριά του δήμου Βισαλτίας Σερρών και στο χωριό Αραβησσός του νομού Πέλλας.

Οι καταστροφές εντοπίζονται συγκεκριμένα σε καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, αμπέλια και ελιές μεταξύ των χωριών Δημητριτσίου και Αμπέλων αλλά και στην Τριανταφυλλιά Σερρών.

«Η ζημιά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα βαμβάκια δεν υπάρχουν πλέον. Έχουμε ζημιές σε φυστίκια, καλαμπόκια, αμπέλια και το χαλάζι έχει ρίξει το άνθος από τις ελιές» αναφέρει στην ΕΡΤ Σερρών η πρόεδρος των Αμπέλων Ευσταθία Γκούρμη.

Για μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών και ο πρόεδρος του Δημητριτσίου Ηλίας Λυγγερίδης. Ο ΕΛΓΑ έχει ενημερωθεί και κλιμάκιό του θα βρίσκεται στην περιοχή τις επόμενες μέρες.

Πέλλα: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αραβησσό

Kαταρρακτώδης ήταν η βροχή στο χωριό Αραβησσός του νομού Πέλλας, το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουνίου του 2023. Τόσο η βροχή όσο και η σφοδρή χαλαζόπτωση που ακολούθησε, προκάλεσαν μία σειρά από προβλήματα.

Δρόμοι γέμισαν νερό, ενώ αγροτεμάχια θύμιζαν λίμνες. Ζητήματα υπήρξαν και στις Πηγές Αραβήσσου.

Η κακοκαιρία προκάλεσε πλήγμα στις παραγωγές, καταστρέφοντας καρπούς δέντρων, ενώ ο όγκος του νερού ήταν τόσο μεγάλος που πλημμύρισε επιχειρήσεις της περιοχής και υποδομές.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ Σερρών 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα