Διεθνή

Σερβία: Παραιτήθηκε βουλευτής γιατί έβλεπε πορνό στο Κοινοβούλιο

Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη ταραχώδης συνεδρίαση για την υπόθεση του Κοσόβου.

Parallaxi
σερβία-παραιτήθηκε-βουλευτής-γιατί-έ-970737
Parallaxi

Βουλευτής της Σερβίας παραιτήθηκε την Τρίτη, μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο που τον δείχνει να κοιτάζει πορνό κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους κοινοβουλευτικής συνεδρίασης την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το βίντεο, που έγινε viral μετά τη δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τον Ζβονιμίρ Στέβιτς, 65 ετών, να παρακολουθεί πορνό από το τηλέφωνό του, κατά τη διάρκεια έντονων συζητήσεων για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Βελιγραδίου και του Κοσόβου, της πρώην νότιας επαρχίας της Σερβίας.

Ο εν λόγω βουλευτής, βετεράνος του Σοσιαλιστικού Κόμματος – κόμμα μειοψηφίας στον κυβερνητικό συνασπισμό – κατάγεται ο ίδιος από το Κόσοβο και είχε διατελέσει για ένα διάστημα υφυπουργός για το έδαφός αυτό που κήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008.

Το περιστατικό προκάλεσε τις έντονες επικρίσεις του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), ενώ το κόμμα του βουλευτή ζήτησε την παραίτησή του.

Έβλεπε πορνό εν μέσω ταραχών στη Βουλή για το Κόσοβο

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, σημειώθηκαν ταραχές όταν βουλευτές της εθνικιστικής αντιπολίτευσης σηκώθηκαν για να υψώσουν πανό, καταγγέλλοντας «προδοσία» προτού απωθηθούν από μέλη του SNS του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η Σερβία και το Κόσοβο δέχονται έντονες πιέσεις από τη Δύση προκειμένου να συνάψουν συμφωνία, ώστε να κατευναστούν οι τεταμένες σχέσεις τους καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Το Βερλιγράδι συνεχίζει να αρνείται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, η οποία ανακηρύχθηκε από τo αλβανικό στοιχείο που πλειοψηφεί εκεί.

Έχοντας την υποστήριξη της Ρωσίας και της Κίνας, η Σερβία εμποδίζει την Πρίστινα να γίνει μέλος σε μια σειρά διεθνών Οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα