Διεθνή

Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός στο Κίεβο μετά το ναυάγιο στις συνομιλίες

Αντί για ειρήνη, ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται

Parallaxi
σφίγγει-ο-ρωσικός-κλοιός-στο-κίεβο-μετ-893263
Parallaxi

Κανένα σημείο επαφής δεν προέκυψε στη σημερινή συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα στην Αττάλεια, παρουσία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν ούτε σε 24ωρη εκεχειρία.

Την ίδια ώρα, η τραγωδία συνεχίζεται στην Ουκρανία και το Κίεβο βρίσκεται σε κλοιό. Η μάχη του Κιέβου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τα ρωσικά τανκς να είναι σε απόσταση λίγων μόλις χιλιομέτρων από τα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Τα στρατεύματα του Κρεμλίνου εξαπέλυσαν δύο επιθέσεις στο Κίεβο την Τετάρτη – μία μέσω της πολιορκημένης πόλης Ιρπίν κοντά στο Κίεβο και μια άλλη μέσω της ανατολικής συνοικίας Μπρόβαρι.

Ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την επίθεση στο Ιρπίν και αντεπιτίθενται από το πρωί της Πέμπτης με τις μάχες να βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

«Η νύχτα ήταν αρκετά δύσκολη, αλλά γενικά μπορούμε να πούμε ότι ο ουκρανικός στρατός αντεπιτέθηκε κοντά στο Κίεβο», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Δύο εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει το Κίεβο

Η περιφερειακή διοίκηση του Κιέβου ανακοίνωσε ότι υπάρχουν αρκετές επικίνδυνες διαδρομές λόγω των σφοδρών μαχών, συμπεριλαμβανομένου του κύριου αυτοκινητόδρομου προς τα δυτικά.

«Η εκκένωση μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις Μπούχα, Ιρπίν, Χοστόμελ και Μποροντιάνκα έχει προγραμματιστεί σήμερα», δήλωσαν.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε ότι περίπου δύο εκατομμύρια κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την ουκρανική πρωτεύουσα.

Βομβάρδισαν σπίτια στη Μαριούπολη

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Ντμίτρο Κουλέμπα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανακοίνωσε ότι η πόλη δέχεται επίθεση από αέρος.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, έχουν πληγεί κτίρια κατοικιών. «Οι βόμβες χτυπούν σπίτια», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης σε διαδικτυακή ανάρτησή του.

πηγη:ieidiseis

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα