Σοφικό Κορινθίας: Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά η πυροσβεστική

Μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς

Parallaxi
σοφικό-κορινθίας-τα-αίτια-της-πυρκαγι-506410
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου

Στο Σοφικό Κορινθίας μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Βλάση.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, μεικτό Κλιμάκιο, της Ασφάλειας Κορίνθου και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στο Σοφικό Κορινθίας, για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 4, 2020 Την εντολή έδωσε, σύμφωνα με ανάρτηση της πυροσβεστικής στο twitter,  ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, ενώ με το κλιμάκιο του Π.Σ. θα συνεργαστούν άντρες της Ασφάλειας Κορίνθου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα και καίει σε δύσβατη περιοχή Άγιος Βλάσης στη θέση Λάκα. Συνολικά  επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το πύρινο μέτωπο έχει διάσπαρτες εστίες και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Εντούτοις εκκενώθηκαν προλητικά οι οικισμοι Κόρφος, Ήλιος – Ελβετικά και Κιουρκάτι.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου κ. Νανόπουλου στον ΣΚΑΪ, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις ζωές των κατοίκων. Ο κ. Νανόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/sofiko-korinthias-ta-aitia-tis-pyrkagias-diereyna-i-pyrosvestiki Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα