Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 50χρονης στην Αγ. Βαρβάρα

Τι είπαν οι νεαροί στις καταθέσεις τους

Parallaxi
σοκάρουν-οι-αποκαλύψεις-για-τη-δολοφο-347328
Parallaxi

Η δολοφονία που εκτυλίχθηκε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας με θύμα μια 50χρονη μητέρα από την ίδια την 15χρονη κόρη της και τον 17χρονο φίλο της ρουμανικής καταγωγής, σοκάρει όλη την Ελλάδα.

Η 15χρονη κόρη του θύματος μαζί με τον 17χρονο σύντροφό της ομολόγησαν τη δολοφονία, ενώ χθες Τρίτη 10 Νοεμβρίου παραδόθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων ακόμη ένας έφηβος 16 χρονών που κατηγορείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στην κατάθεσή της, η 15χρονη ισχυρίστηκε πως η μητέρα της τής είχε κάνει τη ζωή ανυπόφορη, μετά το θάνατο του πατέρα της. Όπως είπε, την απειλούσε πως θα την κλείσει σε αναμορφωτήριο. Η 50χρονη δεν ενέκρινε τον σύντροφο της κόρης της καθώς είναι σεσημασμένος στην αστυνομία ενώ ο ίδιος έμενε στο σπίτι μαζί τους εδώ και ένα εξάμηνο.

Ακόμη, η 15χρονη με τον 17χρονο φέρονται να γνώριζαν για την ύπαρξη ενός ποσού της τάξεως των 10.000 ευρώ που είχε η 50χρονη στην κατοχή της μετά την πώληση του αυτοκινήτου του άντρα της και τα οποία τα κρατούσε για μια δύσκολη στιγμή, διότι η οικονομική τους κατάσταση δεν ήταν πολύ καλή.

Από στοιχεία που προέκυψαν, οι δύο ανήλικοι φέρεται να σχεδίαζαν τη δολοφονία εδώ και ένα μήνα. Η 15χρονη κόρη του θύματος σε συνεννόηση με τον 17χρονο φίλο της είχαν σκοπό να δολοφονήσουν την 50χρονη εδώ και πολύ καιρό.

Αρχικά σκόπευαν να τη δηλητηριάσουν και, μάλιστα, φέρεται να είχαν προμηθευτεί συγκεκριμένα σκευάσματα. Είχαν αποπειραθεί να ρίξουν υπνωτικά χάπια στο ρόφημα που συνήθιζε να πίνει η άτυχη γυναίκα, προκειμένου να τη δολοφονήσουν κατά τη διάρκεια του ύπνου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι συνεννοήθηκαν με έναν τρίτο φίλο τους να μεταβεί στο σπίτι της 50χρονης και να τη σκοτώσουν μαζί με τον 17χρονο.

Σχεδίαζαν να διαφύγουν στη Ρουμανία

Μάλιστα, το ζευγάρι πήρε ΚΤΕΛ και μετέβη στις Σέρρες όπου εντοπίστηκαν από τις Αρχές και προσήχθησαν.

Οι δύο τους σχεδίαζαν να περάσουν τα σύνορα και να φτάσουν στη Ρουμανία, όπου όπου κατάγεται ο 17χρονος, μέσω Βουλγαρίας.

Όσα είπαν στην κατάθεσή τους οι έφηβοι

Η 15χρονη έδωσε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών τη δική της εκδοχή των πραγμάτων για το άγριο έγκλημα με θύμα την 50χρονη μητέρα της.

Μάλιστα ανέφερε πως «Με κακομεταχειριζόταν. Η ζωή μου είχε γίνει αφόρητη. Ήμουν ακραία απελπισμένη και έφθασα στο αμήν. Όμως δεν είχα τη δύναμη να τη σκοτώσω. Ήταν μάνα μου και δεν μπορούσα να το κάνω…».

Οι αναλυτές της Ασφάλειας, μετά και τα όσα υποστήριξε ο 17χρονος Ρουμάνος, περιμένουν την απολογία του 16χρονου που παραδόθηκε σήμερα το απόγευμα στο Λουτράκι προκειμένου να έχουν όλο το παζλ της φρικαλέας υπόθεσης.

«Του είπα να μας βοηθήσει και θα του δίναμε χρήματα. Τα ξημερώματα της Παρασκευής του ανοίξαμε την πόρτα και η φίλη μου πήγε στο διπλανό δωμάτιο. Πήγαμε στο υπνοδωμάτιο της μητέρας της και τότε εγώ του έδωσα την πεταλούδα γιατί δεν είχα τα κότσια να σκοτώσω. Την ακινητοποιήσαμε, εγώ της έβαλα στο πρόσωπο το μαξιλάρι και ο 16χρονος την μαχαίρωνε. Την δέσαμε μετά…» φέρεται να ισχυρίστηκε ο 17χρονος Ρουμάνος.

Δεν πείθει ο Ρουμάνος

Μια εκδοχή που όμως δεν πείθει τους έμπειρους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών που διακρίνουν πολλές αντιφάσεις στην περιγραφή του και το κυριότερό έλλειψη κινήτρου για μια τόσο ακραία πράξη από τον 16χρονο Έλληνα.

​Αυτό που τους κάνει εντύπωση είναι ότι όπως είπε «την έδεσαν με ιμάντες ενώ ήταν ήδη νεκρή» το οποίο όπως χαρακτηριστικά λένε, δεν έχει λογική.

Παράλληλα αυτό που εκτιμούν είναι ότι ο 17χρονος Ρουμάνος ενδεχομένως παγίδευσε τον 16χρονο στην υπόθεση και με το πρόσχημα της ληστείας (έτσι δικαιολογούν και δέσιμο, χειροπόδαρα, της άτυχης καθαρίστριας με ιμάντες) για να φθάσει στη σφαγή της.

Όμως το πώς ακριβώς στήθηκε το σκηνικό και ποιος ήταν αυτός που κρατούσε την πεταλούδα και έσφαξε την 50χρονη θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ώρες με την κατάθεση και του 16χρονου Έλληνα.

​Την ίδια ώρα, οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν σήμερα στην Ανακρίτρια Ανηλίκων. Τη μαθήτρια συνόδευε ο συνήγορος της Σπύρος Δημητρίου όπου πήρε προθεσμία για την Πέμπτη προκειμένου να απολογηθεί.

Ιατροδικαστής: «Είχε ξεψυχήσει και την μαχαίρωναν»

«Είχε πάρα πολλές μαχαιριές στην τραχηλική χώρα. Πάνω από 50 μαχαιριές. Δεν ήταν όλες βαθιά τραύματα. Ήταν πάρα πολλά τα χτυπήματα που είχε δεχτεί». Ανατριχίλα προκαλούν οι δηλώσεις του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος ολοκλήρωσε τη νεκροψία-νεκροτομή της σορού της άτυχης 50χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε άγρια από την 15χρονη κόρη της και ακόμη δύο εφήβους πριν από λίγες ημέρες μέσα στο σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα.

«Οι κακώσεις στην τραχηλική χώρα προκάλεσαν τον θάνατό της. Εκκρεμούν οι τοξικολογικές εξετάσεις τις οποίες περιμένουμε αύριο (σ.σ. Τρίτη)», συνέχισε ο κ. Μπουζιάνης, ξεκαθαρίζοντας πως η επίθεση που δέχτηκε η άτυχη γυναίκα δείχνει τη μανία με την οποία της επιτέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα φέρει και επτά αμυντικά τραύματα στα χέρια, καθώς προσπάθησε μάταια να σώσει τη ζωή της. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως οι δράστες συνέχιζαν να την μαχαιρώνουν ακόμη και μετά τον θάνατό της.

Απολογείται σήμερα ο τρίτος έφηβος

Στον Εισαγγελέα Ανηλίκων οδηγήθηκε χθες Τρίτη 10 Νοεμβρίου ο τρίτος έφηβος που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα, στην οποία συμμετείχε η ανήλικη κόρη της και ο 17χρονος φίλος της.

Ο 16χρονος παραδόθηκε προχθές το βράδυ στο Αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου από όπου κατάγεται και φέρεται να είναι αυτός που κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές στην 50χρονη, την οποία είχε ακινητοποιήσει φράζοντας το πρόσωπο της με ένα μαξιλάρι ο 17χρονος κατηγορούμενος. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 15χρονη ήταν παρούσα στο έγκλημα.

Ο 16χρονος θα απολογηθεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι στην Ανακρίτρια Ανηλίκων, η οποία χθες το βράδυ έδωσε προθεσμία για την Πέμπτη στις απολογίες των άλλων δύο κατηγορουμένων εφήβων. Τα δύο αγόρια κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού, ενώ η κόρη του θύματος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία.

Φέρεται να είναι μέλος συμμορίας που λήστευε παιδιά

O 16χρονος που ομολόγησε ότι εμπλέκεται στην δολοφονία της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα, με συνεργούς την 15χρονη κόρη της άτυχης γυναίκας και έναν 17χρονο Ρουμάνο φέρεται να είναι μέλος της συμμορίας των ανηλίκων που εκβίαζε, λήστευε και χτυπούσε παιδιά.

Ο 16χρονος Λουτρακιώτης σύμφωνα με μαρτυρίες στο loutrakiblog.gr είναι γνωστός για την παραβατική συμπεριφορά του και τη δράση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανήλικος προέρχεται από ήσυχη οικογένεια που δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα στο Λουτράκι. Οι γονείς του εργατικοί και ήπιων τόνων άνθρωποι. Είναι οι άνθρωποι που μόλις το παιδί τους, τους αποκάλυψε την αλήθεια, το παρέδωσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Πριν από λίγο καιρό οι άνδρες του ΑΤ Λουτρακίου προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις για ληστεία εις βάρος ανηλίκου στο Λουτράκι ανάμεσα τους και ο 16χρονος. Το ίδιο διάστημα συνέλαβαν άλλον ανήλικο της ίδιας παρέας, στου οποίου την κατοχή βρέθηκαν ναρκωτικά και στη συνέχεια συνελήφθη ο έμπορος που τα προμήθευσε.

Οι αμφιβολίες της μάνας

Η μητέρα του 16χρονου αγοριού που θεωρείται συνεργός στη δολοφονία της 50χρονης από την Αγία Βαρβάρα, μοιράζεται την άποψή της για την 15χρονη κόρη και τον 17χρονο Ρουμάνο φίλο της.

Μιλώντας στο Μega, η γυναίκα αποκάλυψε πως για τους δύο ανηλίκους που εμπλέκονται στη δολοφονία δεν είχε καλή άποψη.

«Μπορεί να είχε συμμετοχή, να τον εμπλεξαν, δεν ξέρω και γω πώς, αλλά το να σήκωσε μαχαίρι και να σκότωσε δεν το πιστεύω με τίποτα» συμπλήρωσε η μητέρα του ανήλικου που εμφανίζεται ως συνεργός της υπόθεσης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «για μένα είναι δικό μου παιδί, είναι σαν να τον γέννησα. Δεν μπορώ να το πιστέψω», ενώ επεσήμανε πως έμαθε για το περιστατικό το βράδυ της Δευτέρας και δεν ήξερε πως να αντιδράσει.

Τέλος, όπως σημείωσε θα είναι δίπλα στο παιδί της, προκειμένου να το στηρίξει.

ΠΗΓΗ: vradini.gr / MEGA

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα