Ελλάδα

SOS Τροχαία Εγκλήματα: Τα ιατρεία πόνου δεν είναι πολυτέλεια

«Ο δικός μας Πόνος δεν θα γίνει η δική σας πολυτέλεια! Όχι άλλες δακρύβρεκτες δηλώσεις».

Parallaxi
sos-τροχαία-εγκλήματα-τα-ιατρεία-πόνου-δ-851369
Parallaxi

Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία, η οποία θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1992 από τα Ηνωμένα Έθνη και είναι σε ισχύ σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, με βάση τα νέα δεδομένα όσον αφορά τον covid, η κατάσταση των ατόμων με ήδη υπάρχοντα προβλήματα υγείας ή αναπηρίας κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Με αφορμή την ημέρα, ο  Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα προχώρησε σε ανακοίνωση/καταγγελία, κατά την οποία «φωνάζει βοήθεια». Μέσω αυτής, ζητά από τους αρμόδιους φορείς να μην παραλείψουν να αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους την αναλυτική κατάσταση, για το αν και πόσα Ιατρεία Πόνου είναι ακόμη σε λειτουργία, δεχόμενα πάσχοντες, στα Δημόσια νοσοκομεία. Ειδικότερα, αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της έλλειψης τόσο των υλικών μέσων όσο και του προσωπικού, ιατρικού και βοηθητικού, καθώς όλοι οι διαθέσιμοι πόροι έχουν πλέον αφιερωθεί αποκλειστικά στον covid. Διαμαρτύρονται για την έλλειψη πρόσβασης στα βασικά, όπως την περίθαλψη στο Ιατρείο και την λήψη φαρμάκων, η οποία έχει αντικατασταθεί από την κατ’ οίκον λήψη  άλλων φαρμάκων που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα. Ζητούν άμεση λύση και επαναλειτουργία των Ιατρείων Πόνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μια και έφτασε και πάλι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ζητάμε από τους αρμόδιους να συμπεριλάβουν στις δηλώσεις που θα κάνουν μια αναλυτική κατάσταση για το πόσα και ποια Ιατρεία Πόνου συνεχίζουν λειτουργούν, δεχόμενα πάσχοντες, στα Δημόσια νοσοκομεία.

Ο μονοθεματικός προσανατολισμός του ΕΣΥ αποστέρησε από τα Ιατρεία Πόνου γιατρούς και χώρους. Οι αναισθησιολόγοι στο σύνολο τους επιστρατεύτηκαν για τα περιστατικά covid και τα άκρως επείγοντα χειρουργεία.

Ο Πόνος μπορεί να περιμένει…

Συνάνθρωποι μας, στην πλειοψηφία τους καρκινοπαθείς προχωρημένου σταδίου και θύματα τροχαίων που υφίστανται τις συνέπειες ενός σοβαρού τραυματισμού δεν είναι δυνατόν να μην έχουν πρόσβαση στα Ιατρεία και οι ενέσιμες φαρμακευτικές αγωγές τους να έχουν αντικατασταθεί από την κατ οίκον λήψη  άλλων φαρμάκων που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή κατάσταση. Τα Ιατρεία Πόνου δεν είναι πολυτέλεια.

Όχι άλλες δακρύβρεκτες δηλώσεις.

Λύση Τώρα με άμεση, προσβάσιμη, τακτική λειτουργία όλων των Ιατρείων Πόνου.

Ο δικός μας Πόνος δεν θα γίνει η δική σας πολυτέλεια!

3/12/2021

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα