Επικαιρότητα

Σπύρος Πέγκας: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης ζητά ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Parallaxi
σπύρος-πέγκας-να-αποσυρθεί-το-νομοσχέ-951873
Parallaxi

Την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το νερό ζητά ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» και υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πέγκας.

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πέρα από το αυτονόητο, το κατοχυρώνουν τρεις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο που έχει ήδη δεχθεί ομοβροντία κριτικών παρατηρήσεων, θα πρέπει να αποσυρθεί. Απαραίτητο είναι να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων και εμπλεκόμενων μερών προκειμένου να βρεθεί το θεσμικό πλαίσιο, που θα διασφαλίζει τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων της χώρας και το δημόσιο χαρακτήρα του νερού», αναφέρει σε σημερινή του δήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.

Στη Θεσσαλονίκη, στο δημοψήφισμα του 2014, που εξελίχθηκε παράλληλα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το 98,03% των πολιτών ψήφισαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Το 2018 ο δήμος Θεσσαλονίκης έγινε ο πρώτος δήμος της Ελλάδας που εντάχθηκε επίσημα στις Blue Communities, ένα παγκόσμιο δίκτυο:

-για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, -τη σωστή και υπεύθυνη χρήση του από όλους, – τη μείωση της χρήσης εμφιαλωμένου νερού.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πέγκας και η παράταξη «Θεσσαλονίκη Για Όλους» δεσμεύονται, ότι θα προστατεύσουν τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και θα εφαρμόσουν τους όρους της σύμβασης των Blue Communities για την προστασία του νερού, τη σωστή και υπεύθυνη χρήση του από όλους, το δικαίωμα της πρόσβασης όλων σε καθαρό νερό.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα