Στα 190 τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα – Κλείνουν μπαρ και καφετέριες

Ανακοινώσεις πριν από λίγο

Parallaxi
στα-190-τα-κρούσματα-κοροναϊού-στην-ελλά-366049
Parallaxi

Στα 190 έφτασε ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα, δηλαδή είχαμε αύξηση κατά 73 σε σχέση με τις χθεσινές ανακοινώσεις, δήλωσε ο καθηγητής επιδημιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Επισήμανε ότι 36 από τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση. 11 κρούσματα δεν έχουν σύνδεση. 5 νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν πάνω από 2.700 έλεγχοι.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε τα εξής περαιτέρω μέτρα:

  • Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ, μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός ντελίβερι και take away
  • Κλείνουν οι βιβλιοθήκες
  • Κλείνουν τα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
  • Κλείνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαιρουμένων των ανοικτών χώρων
  • Κλείνουν τα κέντρα αισθητικής

Παραμένουν ανοιχτά σουπερμάρκετ, φούρνοι και ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφική αλυσίδα, αλλά και το λιανεμπόριο όπως και τα φαρμακεία. Ταυτόχρονα λαμβάνονται ειδικά μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

Σήμερα και μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής επεκτείνουμε τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης για να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά. Το κάνουμε για δύο λόγους καθώς παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας και τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού δεν τηρούνται.  Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη, που θα κριθεί από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση.

Με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα