Επικαιρότητα

Στα αρχαία μεταλλεία του Κιλκίς

1ο Εργαστήριο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς: «Ο ορυκτός πλούτος των Κρουσσίων και η επίδρασή του στις αρχαίες κοινωνίες της περιοχής»

Πάνος Γεωργιάδης
στα-αρχαία-μεταλλεία-του-κιλκίς-913901
Πάνος Γεωργιάδης

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γνωριμία με τα αρχαία μεταλλεία χρυσού-χαλκού της Βάθης, στην περιοχή των Κρουσσίων, είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, μαζί με άλλους προσκελημένους.

Τα αρχαία μεταλλεία βρίσκονται στο ΒΑ Κιλκίς, στην κοιλάδα του χρυσοφόρου Εχέδωρου (νυν Γαλλικός ποταμός), μόλις 5χλμ (σε ευθεία) από την ανθηρή αρχαία πόλη στο Παλατιανό.

Οδηγοί μας – σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα για τον ορυκτό πλούτο της περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας – ο απολαυστικός στη μεστότητα του λόγου του Αν. Καθηγητής Ορυκτολογίας-Πετρογραφίας και Οικονομικής Γεωλογίας του ΑΠΘ κ. Βασίλης Μέλφος και ο υποψήφιος δρ του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Χρήστος Στέργιου.

 Το συντονισμό και οργάνωση είχε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς με δντρια την κ. Γεωργία Στρατούλη.

Η συγκεκριμένη δράση ήταν στο πλαίσιο του έργου «Ευρωπός – Παλατιανό – Στόβοι: Eυρωπαϊκές Πολιτιστικές Αξίες του Παρελθόντος και του Μέλλοντος» με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα – Δημοκρατία της Β. Μακεδονίας 2014-2020.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα