Top

Στα ΚΤΕΛ το 30% του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ – Σε πλήρη εφαρμογή από αύριο η σύμβαση

Ολοκληρώθηκε η ανάθεση και λειτουργία 31 γραμμών αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης από τον ΟΣΕΘ στην ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
στα-κτελ-το-30-του-συγκοινωνιακού-έργου-591644
Parallaxi

Ολοκληρώθηκε η ανάθεση και λειτουργία 31 γραμμών αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης από τον ΟΣΕΘ στην ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Μετά τη γραμμή 55 (Σταυρούπολη-Ωραιόκαστρο) που ξεκίνησε χθες με επιτυχία, αύριο Πέμπτη (7 Μαΐου) ολοκληρώνεται η ένταξη των ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης με τη γραμμή 9 του ΟΑΣΘ (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Λαχαναγορά, με 4 παραλλαγές) με (4) συνολικά λεωφορεία, 48 δρομολόγια ημερησίως και 49 στάσεις σε κυκλική διαδρομή.

Η συνεργασία του ΟΣΕΘ, των ΚΤΕΛ και του ΟΑΣΘ έγινε γεγονός μέσα από ειδική σύμβαση, με την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης επικεφαλής, ώστε να εκτελεσθεί το συγκοινωνιακό έργο που ο ΟΑΣΘ ουσιαστικά αδυνατούσε να εκτελέσει.

Με τον παραπάνω τρόπο, τα ΚΤΕΛ αναλαμβάνουν καίριες υποχρεώσεις παροχής αστικής συγκοινωνίας στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με 120 λεωφορεία σε κίνηση κάθε μέρα, δίνοντας ουσιαστικά «εξετάσεις» απέναντι στον πολίτη για πρώτη φορά σε μεγαλούπολη στην Ελλάδα. Το 30% του έργου του ΟΑΣΘ εκτελείται πλέον σήμερα από τα ΚΤΕΛ, με πολύ καλά αποτελέσματα από πλευράς επαγγελματικής ευσυνειδησίας, οικονομίας, πληρότητας και ποιότητας του έργου. Ο ΟΑΣΘ μόλις προμηθευτεί με νέα μισθωμένα οχήματα (περισσότερα από 150), θα είναι σε θέση να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια τόνωσης της παροχής έργου σε σημαντικές αστικές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος που σήμερα υποφέρουν βλέποντας μόλις 210-220 οχήματα του ΟΑΣΘ σε κυκλοφορία.

«Τη γραμμή 9 της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει η ΚΤΕΛ Κιλκίς και πλέον εξυπηρετείται με πλήρη δρομολόγια μια ευρεία ζώνη της Δυτικής Θεσσαλονίκης με ποικίλες χρήσεις και πολλούς εργαζομένους (βιομηχανία, υπηρεσίες, κατοικία, εμπόριο, βιοτεχνίες, αποθήκες και ευαίσθητες χρήσεις και οικισμούς, όπως ο οικισμός Ρομά «Αγία Σοφία», το Κατάστημα Κράτησης Διαβατών κ.ά.). Στοχεύουμε να ανατάξουμε συνολικά το χάρτη της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη τόσο ποιοτικά όσο και από πρακτικής και λειτουργικής πλευράς, με επόμενα βήματα τη στόχευση για προσεκτικές αναδιαρθρώσεις ενόψει του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης», δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Συγκοινωνιολόγος κ. Γιάννης Τόσκας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα