Ελλάδα

Στη δίνη του Ιανού σκάφος με 50 πρόσφυγες στην Κυπαρισσία

Στο σημείο σπεύδουν παραπλέοντα πλοία, ενώ στη θαλάσσια περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ.

Parallaxi
στη-δίνη-του-ιανού-σκάφος-με-50-πρόσφυγε-658534
Parallaxi

Σε δυσχερή θέση σκάφος που μεταφέρει μετανάστες, βορειοδυτικά της Κυπαρισσίας

θαλασσοταραχή
Εικόνα αρχείου

Σκάφος που μεταφέρει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 50 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκεται σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κυπαρισσίας. Κάποιος από τους επιβαίνοντες του σκάφους κάλεσε σε βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού 112.

Στο σημείο σπεύδουν παραπλέοντα πλοία, ενώ στη θαλάσσια περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ.

θαλασσοταραχή

Από χθες έχει εκδοθεί ανακοίνωση έκτακτης ανάγκης για την περιοχή:

“Ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού από σήμερα το απόγευμα , όπου το κύμα κακοκαιρίας ΙΑΝΟΣ θα πλήξει και την περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και την ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα θα πρέπει:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και ισχυρών ανέμων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους .

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

– Κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων αν τύχουν πεζοί, να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε, ώστε να προφυλαχτούν αμέσως.

– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

– Τέλος, να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων”.

ΑΠΕ Π.Τσιριγώτης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα