Στην Ελλάδα ο Ερντογάν – φρούριο η Αθήνα

Η πρώτη επίσκεψη Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια.

Parallaxi
στην-ελλάδα-ο-ερντογάν-φρούριο-η-αθήν-264488
Parallaxi

Eπίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, κ. Recep Tayyip Erdogan, στην Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Ο Ερντογάν θα φτάσει στις 10.30 το πρωί σήμερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα τους υποδεχθεί επίσημα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια. Η τελευταία επίσημη επίσκεψη έλαβε χώρα πριν από 65 χρόνια, στις 2 Δεκεμβρίου του 1952 όταν ο τότε πρόεδρος της Τουρκίας, Τζελάλ Μπαγιάρ, έφθασε στην Αθήνα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Αθηνών λόγω επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας

Κατά το διήμερο (7 και 8-12-2017) της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. RECEP TAYYIP ERDOGAN, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις 

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στη Χώρα μας του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. RECEP TAYYIP ERDOGAN , δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και την 12:00 ώρα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017, στις ακόλουθες περιοχές:

α. Στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Άνθιμου Γαζή – δεξιά Χρήστου Λαδά – συνέχεια Εδουάρδου Λω – συνέχεια Σίνα – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

β. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

γ. Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Το πρόγραμμα του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα 

Στις 11:30 σήμερα θα μεταβεί στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη», όπου θα καταθέσει στεφάνι και αμέσως μετά συνοδευόμενος από την σύζυγό του κ. Εμινέ Ερντογάν θα αναχωρήσει για το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του κ. Βλασία Παυλοπούλου.

Στις 11:45 θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής του στην Ηρώδου Αττικού, με την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δυο χωρών και την επιθεώρηση τιμητικού αγήματος, θα ακολουθήσει η παρουσίαση των δυο αντιπροσωπειών και στις 12:00 οι δυο Πρόεδροι θα πραγματοποιήσουν την κατ΄ιδίαν συνάντησή τους.

Στις 13:30 περίπου θα γίνει η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της αντιπροσωπείας του στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και θα ακολουθήσει συνάντηση, ενώ στις 14:50 θα παραχωρηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 16:30 θα έχει συνάντηση με τον Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και το επίσημο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19:25.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας μαζί με την σύζυγό του, και την συνοδεύουσα τουρκική αντιπροσωπεία θα φτάσουν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», όπου θα τους υποδεχθούν, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης.

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η άφιξή τους στην Κομοτηνή όπου θα επισκεφθεί το Kirmahalle Cammi και θα ακολουθήσει γεύμα σε ξενοδοχείο.

Σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου ολοκληρώνεται στις 16:00 την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου με την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ερντογάν και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα