Top

Στην Κ. Μακεδονία θετικοί στον ιό τo 40,5% των φοιτητών και σπουδαστών όλης της χώρας

Ενημέρωση για την εξάπλωση του ιού στη χώρα.

Parallaxi
στην-κ-μακεδονία-θετικοί-στον-ιό-τo-405-των-657832
Parallaxi
corona

Για τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λίγες ώρες πριν το σχετικό διάγγελμα του πρωθυπουργού.

«Δεν μπορεί λίγοι να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο ίδιος μιλώντας στον Ant1, αν και δεν αποκάλυψε ποια είναι τελικά η απόφαση του Πρωθυπουργού για την εστίαση, τόνισε πως ακόμη και την Παρασκευή παρατηρήθηκαν καταστήματα που παραβίαζαν το ωράριο και τον προβλεπόμενο αριθμό θαμώνων.

Τα περιοριστικά μέτρα έχουν σχεδιαστεί για έναν μήνα, υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να μπει ένα «φρένο» στη μετάδοση του κοροναϊού.

Αναφορικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, υπογράμμισε πως προστίθενται λεωφορεία προκειμένου να μειωθεί ο συνωστισμός, ενώ τόνισε πως σημασία έχει να τηρούνται οι κανόνες προστασίας, καθώς και ότι οι έλεγχοι που έχουν γίνει στο Σύνταγμα έδειξαν πως το ποσοστό των κρουσμάτων ήταν κάτω της μονάδας.

Σχετικά με τη συνταγογράφηση των τεστ για τον κοροναϊό και την «επίθεση» που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, o κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται μαζικά τεστ χωρίς συγκεκριμένο στόχο. Δεν υπάρχει, όπως είπε χαρακτηριστικά, πρόταση των ειδικών για κάτι τέτοιο.

Τέλος, ανέφερε πως η Ελλάδα θα προμηθευτεί περισσότερα από 1 εκατομμύριο rapid tests.

Άδειασαν οι δρόμοι της Καβάλας λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Άδειοι ήταν τη νύχτα οι δρόμοι της Καβάλας λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα, στο πλαίσιο μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Συστάσεις στους πολίτες έκαναν οι αρχές.

Δείτε φωτογραφίες από το proininews.gr:

Πόσοι μαθητές, σπουδαστές και καθηγητές έχουν νοσήσει από covid-19;

Tην ώρα που η κατάσταση επιδεινώνεται σε διάφορες περιοχές ερώτημα παραμένει το πόσοι μαθητές, σπουδαστές και καθηγητές έχουν νοσήσει από covid-19.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα” έχουν νοσήσει 704 μαθητές και 491 φοιτητές και σπουδαστές από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

Ακόμη, έχουν ασθενήσει 293 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, διαπιστώνεται ότι συνολικά κρούσματα κοροναϊού έχουν παρουσιασθεί σε 1023 σχολικές μονάδες (εκ των οποίων 47% στην Αττική) και σε 528 διάφορες άλλες εκπαιδευτικές μονάδες.

Το 46% αυτών των κρουσμάτων σε μαθητές σχολείων (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) έχουν εμφανισθεί στην Αττική και το 21% στην κεντρική Μακεδονία.

Μάλιστα, στην κεντρική Μακεδονία έχουν διαγνωσθεί με covid-19 τo 40,5% των φοιτητών και σπουδαστών όλης της χώρας που έχουν εντοπισθεί με τον φονικό ιό από όλη την χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό των νοσούντων ηλικίας 18-24 ετών είναι μάλιστα της τάξης του 33% του συνόλου. Κι όλα αυτό βεβαίως όταν ο αριθμός των φοιτητών που σπουδάζουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι περίπου το 60% των σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πολυτεχνείο.

Εξαδάκτυλος για κορωνοϊό: Ίσως το δεύτερο κύμα να είναι φονικότερο του πρώτου

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε στο δεύτερο κύμα που ίσως είναι φονικότερο του πρώτου, όπως έγινε στην πανδημία πριν 100 χρόνια», ανέφερε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Open.

Για την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, σχολίασε ότι «τις επόμενες μέρες θα βλέπουμε και μεγαλύτερους αριθμούς στη Θεσσαλονίκη και μετά λόγω μέτρων θα δούμε αποκλιμάκωση». Οι ειδικοί λένε ότι η διασπορά μέσα στην εστίαση είναι σημαντική και ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε : «Η εστίαση έχει διαπιστωθεί ότι παίζει κύριο ρόλο γιατί τα μέτρα παρακάμπτονται συστηματικά. Σε κάποιες περιοχές δε φοράνε μάσκα».

Mε πληροφορίες από Αnt1 / in.gr/ Το Βήμα/ Open

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα