Ελλάδα

Στην Κατερίνη αντιστέκονται στον κοροναϊό με «Antivirus» αλληλεγγύης

«Antivirus» αλληλεγγύης από την εθελοντική ομάδα δράσης νομού Πιερίας.

Parallaxi
στην-κατερίνη-αντιστέκονται-στον-κορ-574048
Parallaxi
Φωτογραφία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας

«Είμαι κι εγώ εδώ» είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας με στόχο, «οι Κατερινιώτες να αντισταθούν στον ιό αναπτύσσοντας το δικό τους …antivirus!».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των εθελοντών, το Σαββατοκύριακο, μία ομάδα οκτώ ατόμων συσκεύασε περίπου 250 κιλά τρόφιμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τα παρέδωσε σε 12 οικογένειες του δήμου Κατερίνης που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν. «Και αυτό», προσθέτουν, «θα συνεχίσει η ομάδα να πράττει και το επόμενο χρονικό διάστημα, στηρίζοντας τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, με στόχο την ενίσχυση ευπαθών και ηλικιωμένων συμπολιτών μας».

Παράλληλα, μία άλλη ομάδα περίπου 10 ατόμων, συναντήθηκε στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης για να ετοιμάσει φάρμακα, τα οποία προορίζονται για πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να τα προμηθευτούν.

Σημειώνεται ότι η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας οργάνωσε, το 2012, ένα από τα πρώτα Κοινωνικά Φαρμακεία της χώρας, το οποίο είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα που διαθέτει ηλεκτρονική μηχανή αναζήτησης φαρμάκων. «Ειδικά τις ημέρες του αποκλεισμού μας, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, το εργαλείο αυτό αποδεικνύεται σωτήριο για εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι από το σπίτι τους μπορούν να ελέγξουν, αν το Κοινωνικό Φαρμακείο διαθέτει το φάρμακο που χρειάζονται», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η διαλογή, ο έλεγχος και η καταχώρηση των φαρμάκων γίνεται από εθελοντές, ενώ τη λειτουργία της δομής έχουν αναλάβει 25 επαγγελματίες φαρμακοποιοί από την Κατερίνη. Τα φάρμακα διατίθενται δωρεάν σε ανήμπορες οικογένειες, των οποίων η κοινωνική και οικονομική κατάσταση ελέγχεται από κοινωνικούς λειτουργούς, όπως του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Κατερίνης, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό των εθελοντών και ενισχύει με κάθε τρόπο τις προσπάθειές τους.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης έχει προμηθεύσει στο παρελθόν -αλλά και μέχρι πρόσφατα- το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης με ιατρικό υλικό αξίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού, η ομάδα εθελοντών της Πιερίας προμηθεύει κάθε δεύτερη μέρα το ΕΚΑΒ Πιερίας και ένα από τα δύο ΤΟΜΥ της πόλης, με 100 χειρουργικές μάσκες, 200 ζευγάρια γάντια, 100 ιατρικές ποδιές και 3 λίτρα αντισηπτικό.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα