Διεθνή

Στην Πορτογαλία εντολή να κατέβουν όλα τα drone μετά από επαφή με αεροπλάνο

Ένα αεροπλάνο ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα drone χθες το απόγευμα

Parallaxi
στην-πορτογαλία-εντολή-να-κατέβουν-όλ-208240
Parallaxi

O διοικητής της υπηρεσίας της Πορτογαλικής Αεροπορίας δήλωσε πως θα διατάξει να μην πετούν drones στους ουρανούς της Πορτογαλίας διότι δημιουργούν κινδύνους. Αν συνεχίσουν είπε να πετούν στον εναέριο χώρο που πετούν αεροπλάνα θα διατάξω να κατέβουν από παντού.

Ο πρόεδρος της TAP Airline Fernando Pinto μιλώντας σήμερα στο ραδιοφονικό σταθμό TSF, είπε πως θα προβεί σε ενέργειες καθώς χρησιμοποιούνται με επικίνδυνο τρόπο. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε προηγούμενο και για όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πρόσφατα ένα drone προσγειώθηκε και θρυμμάτισε τζάμι ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη. Ενώ την Κυριακή το απόγευμα ένα αεροπλάνο της TAP με 74 επιβάτες που προσέγγιζε το αεροδρόμιο της Λισαβόνας σχεδόν από τύχη δεν προσέκρουσε πάνω του, καθώς το drone έφτασε 50 meters (150 feet)απόσταση από το αεροπλάνο που πετούσε στα 900 μέτρα. Τα drones επιτρέπεται να πετούν μέχρι τα 120 μέτρα.

Ήταν το δέκατο περιστατικό στην πόλη της χρονιάς και το έκτο του τελευταίου μήνα. Στη Μονζαβίκη νωρίτερα μέσα στο μήνα ένα drone προκάλεσε βλάβη σε αεροπλάνο που πετούσε χαμηλά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα