Επικαιρότητα

Στην πρεσβεία κάνουν μάθημα οι μαθητές του Κεστεκίδειου σχολείου που έκλεισε

Το σχολείο απαριθμεί συνολικά 159 μαθητές και το ζήτημα είναι ότι κανείς δεν βρέθηκε να ενημερώσει για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Parallaxi
στην-πρεσβεία-κάνουν-μάθημα-οι-μαθητέ-986400
Parallaxi

Έκλεισε, επειδή το κτήριο όπου στεγαζόταν κρίθηκε ως ακατάλληλο, το Κεστεκίκειο ελληνικό σχολείο στις Βρυξέλλες. Το σχολείο απαριθμεί συνολικά 159 μαθητές και το ζήτημα είναι ότι κανείς δεν βρέθηκε να ενημερώσει για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Μία μέρα πριν την εφαρμογή της απόφασης εστάλη ένα email στο σχολείο σύμφωνα με το οποίο τα μαθήματα από την επόμενη μέρα θα γίνονται διαδικτυακά. Επιπλέον δεν δόθηκε καμία άλλη εξήγηση σχετικά με το μέλλον του σχολείου. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι τα παιδιά της τρίτης λυκείου θα κάνουν μάθημα… στην ελληνική πρεσβεία.

Το ελληνικό υπουργείο παιδείας ανέφερε πως το σχολείο δεν είναι πλέον κατάλληλο να φιλοξενήσει τους μαθητές, αλλά και τους καθηγητές.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Κεστεκίδειου, Βασίλης Μυρκόπουλος, μίλησε στο Mega για το ζήτημα και για την απόφαση του υπουργείου.

«Τον Οκτώβρη του 2022 έστειλε το υπουργείο μια επιτροπή να ελέγξει το κτίριο. Η εν λόγω επιτροπή από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει στείλει το πόρισμα της έκθεσης. Άρα δεν έχουμε το πόρισμα και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Μας λένε ότι το κτίριο θεωρείται ακατάλληλο και επικίνδυνο», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Το τραγικό είναι ότι σε μία μέρα έκλεισαν το κτήριο. Το σχολείο λειτουργεί, τα μαθήματα, με τηλεκπαίδευση, αλλά το κτίριο είναι κλειστό. Δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση. Δεν έχει βρεθεί κτίριο για να αντικατασταθεί. Αυτό το κτίριο ανήκει στην Εκκλησία. Άνηκε στην οικογένεια Κεστεκίδη και το έδωσε ως κληροδότημα στην Μητρόπολη του Βελγίου. Η μητρόπολη το έχει παραχωρήσει στο υπουργείο Παιδείας για να λειτουργήσει το σχολείο».

*πηγή εικόνας: gym-bruxelles.europe.sch.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα