Ελλάδα

Στις 6 Ιουνίου έρχονται τα νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Parallaxi
στις-6-ιουνίου-έρχονται-τα-νέα-συλλαλητ-279834
Parallaxi
Εικόνα: Δημήτρης Κανονίδης

«Με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση με την οποία προαναγγέλλονται τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 19.30.

Διαβάστε σχετικά: Όσα είδαμε και ζήσαμε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Πατσίκα, έναν από τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων του περασμένου Ιανουαρίου, και όσα δήλωσε στο κανάλι του ΣΚΑΙ, ενδεικτικά ορισμένες περιοχές στις οποίες θα συγκεντρωθεί ο κόσμος είναι η Έδεσσα, η Πτολεμαΐδα, η Φλώρινα, η Καστοριά κ.α.  

«Τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν ζητήσει από αυτούς να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.

Διαβάστε σχετικά: Μακεδονία μου, την Κυριακή θα λείπω

Μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Όπως έγινε σαφές, δεν θα γίνουν συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

«Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά», επισημαίνεται.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα