Top

Στις παραλίες οι Θεσσαλονικείς- Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα SMS

35 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη από rapid test.

Parallaxi
στις-παραλίες-οι-θεσσαλονικείς-την-ερ-757208
Parallaxi

Aπό την ερχόμενη εβδομάδα, οι συζητήσεις για κατάργηση του SMS, σύμφωνα με όσα είπε  ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

«Όσο αίρονται τα περιοριστικά μέτρα τόσο απομειώνεται η αξία κάποιων άλλων. Τα sms επιτέλεσαν το ρόλο τους. Βοήθησαν στον έλεγχο της πανδημίας και στην καλή εφαρμογή των μέτρων. Την επόμενη εβδομάδα που θα ανοίξουν και άλλες οικονομικές δραστηριότητες θα συζητηθεί το θέμα και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις» σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στο Mega.

«Μπήκαμε φάση σταδιακής αποκατάστασης κοινωνικών και οικονομικών λειτουργιών. Ταυτόχρονα εξετάζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτά πηγαίνουν χέρι – χέρι μαζί. Έτοιμοι να παρέμβουμε αν υπάρξουν τοπικές εξάρσεις», είπε ακόμη.

Θεσσαλονίκη: 35 κρούσματα από rapid test 

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν χθες οι δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου για τον κορωνοϊό σε κεντρικά σημεία Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν την Παρασκευή 35 κρούσματα  σε έξι σημεία ελέγχων, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.766 rapid test.

Αναφορικά με τη θετικότητα, αυτή ανήλθε σε 1,98%.

Στις παραλίες οι Θεσσαλονικείς 

Παρά τα τρέχοντα δεδομένα για την εξάπλωση της πανδημίας, οι Θεσσαλονικείς έσπευσαν στις κοντινές παραλίες μιας και από σήμερα λειτούργησαν ξανά οι οργανωμένες παραλίες.

Ειδικά στον Ποταμό Επανομής, η προσέλευση ήταν μεγάλη.

Ξεχύθηκαν στις παραλίες και οι Αθηναίοι

Απόδραση στις κοντινές παραλίες επέλεξαν με τη σειρά τους και οι Αθηναίοι, που από νωρίς γέμισαν τους παραλιακούς δρόμους.

Θεσσαλονίκη: Aρνητική πρωτιά ξανά χθες για άσκοπες μετακινήσεις

Χαρακτηριστικό είναι το μποτιλιάρισμα που επικράτησε για αρκετή ώρα το μεσημέρι στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, την Ποσειδώνος, και από τον Άλιμο μέχρι τη Γλυφάδα.

Μεσολόγγι: Έκτακτη σύσκεψη λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, με σκοπό, όπως ανακοινώθηκε, τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, καθώς και την εντατικοποίηση των επιδημιολογικών παρεμβάσεων, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η περαιτέρω ενίσχυση των διαγνωστικών τεστ.

Την σύσκεψη συγκάλεσε η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, η οποία υπογράμμισε «την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προφύλαξης, καθώς και τη διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου να μην υπάρξει ένα οδυνηρό πισωγύρισμα στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής». Ειδικότερα, η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση, που οφείλουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε. Το μήνυμα που στέλνουμε στους συμπολίτες μας είναι ότι ο εφησυχασμός είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κορονοϊού. Ζητάμε από το σύνολο των πολιτών να κρατήσουν ψηλά το τείχος άμυνας στην πανδημία, να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και φυσικά, να προγραμματίζουν τους εμβολιασμούς τους».

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο αστυνομικός διευθυντής Αιτωλίας, Νίκος Νικολάου, ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ‘Αρης Λουκόπουλος και Αθανάσιος Σαρδέλης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου, ‘Αρης Τριβλής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Σπυρόπουλος και ο διευθυντής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Χαϊδής.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για διακοπές 

Για το κλείσιμο των σχολείων μίλησε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία αναμένεται να κλείσουν στις 25 Ιουνίου, μετά την παράταση του σχολικού έτους που δόθηκε. Για τα γυμνάσια και τα λύκεια το σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου, δήλωσε στο Open η κ. Μακρή.

Λαμία: Εκοιμήθη η ηγουμένη της Μονής που “χτυπήθηκε” από κορωνοϊό

Μια ακόμα θλιβερή είδηση γνωστοποιήθηκε, τέλος, σήμερα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου στο Γοργοπόταμο, που είχε μολυνθεί από τον ιό.

Η ίδια είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λαμίας στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε.

Το βράδυ της Παρασκευής η 65χρονη κατέληξε.

Με πληροφορίες από Mega/ Open/ lamiareport.gr / AΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Αυξήθηκε το ιικό φορτίο των λυμάτων

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα