Top

Στο Εφετείο μετήχθη ο Γιάννης Λαγός

Ο Γιάννης Λαγός παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Parallaxi
στο-εφετείο-μετήχθη-ο-γιάννης-λαγός-759934
Parallaxi

Στο Εφετείο μετήχθη ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός.

Ο ευρωβουλευτής που εκδόθηκε από τις βελγικές αρχές μετά από ένταλμα της Ελλάδας οδηγείται στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ο οποίος θα του επιδόσει φυλακτήριο ώστε να μεταχθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή του.

Παρών θα είναι και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου. Η μεταγωγή του Γ. Λαγού έγινε με κλούβα που συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη. Βγαίνοντας από το όχημα, για να εισέλθει στο κτίριο του Εφετείου, φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία».

Έφτασε λίγο μετά τις 15:00 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Γιάννης Λαγός. Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και εκλεγμένος Ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

O Λαγός εκδόθηκε στη χώρα μας, προκειμένου να οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης για να εκτίσει την ποινή των 13 ετών και 8 μηνών που του επιβλήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκασε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η εισαγγελία Βρυξελλών σημειώνει ότι ο Γιάννης Λαγός δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου των Βρυξελλών στις 7 Μαΐου 2021, με το οποίο κήρυξε εκτελεστό το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.

Σήμερα θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο προκειμένου να λάβει το φυλακιστήριο που θα συνταχθεί, με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 22 Οκτωβρίου 2020 επί των αναστολών στους καταδικασθέντες, με το οποίο θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες, πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού.

Πελώνη για Λαγό: Διαρκής αγώνας ώστε η Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα»

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή την έκδοση του καταδικασθέντος Γιάννη Λάγου στην Ελλάδα.

Όπως λέει «η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της».

«Δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα» καταλήγει.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα