Top

Στο «κόκκινο» η Αττική – Ανησυχία για τα κρούσματα σε Γιαννιτσά και δομές φιλοξενίας

Οι τελευταίες εξελίξεις του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Parallaxi
στο-κόκκινο-η-αττική-ανησυχία-για-τ-650804
Parallaxi

corona

Στους 291 οι νεκροί

Σε 291 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς απεβίωσε μία 83χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη, 169 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Στο «κόκκινο» η Αττική – «Πονοκέφαλος» η κοσμοσυρροή στις πλατείες

Παρά την πίεση που αυξάνεται μέρα με την ημέρα στην Αττική με τα κρούσματα κοροναϊού να πληθαίνουν, κάποιοι δεν εννοούν να αντιληφθούν τον κίνδυνο, αγνοούν τα μέτρα και όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα συνωστίζονται σε πλατείες και πεζοδρόμους.

Η Αττική έχει μετατραπεί σε «φωλιά» του κοροναϊού με την πάροδο του καλοκαιριού, με 608 κρούσματα συνολικά μέσα σε μία εβδομάδα.

Χθες, στο λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν 101 νέα κρούσματα κοροναϊού, από τα 142 που καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, ενώ σήμερα ακόμη 65.

Την ίδια ώρα, παρά τα κρούσματα που βρίσκονται σε ανησυχητικά επίπεδα, υπάρχουν και εκείνοι που συνεχίζουν το «βιολί» τους. Μόλις το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, μετά το κλείσιμο των μπαρ και καφέ, δεκάδες νέοι χωρίς μάσκες και χωρίς καμία απόσταση μεταξύ τους, συνωστίζονται σε πλατείες σε όλη την Αττική.

Τα φαινόμενα συγχρωτισμού στις πλατείες προβληματίζουν τους ειδικούς, καθώς εγκυμονούν κινδύνους υπερμετάδοσης του ιού, με την ιχνηλάτηση για να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης να είναι εξαιρετικά δύσκολη σε αυτές τις περιπτώσεις.

Έξι κρούσματα στις δομές Ελαιώνα, Σχιστού και Μαλακάσας – Ένα σε δομή στα Γρεβενά

Έξι, συνολικά, κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στο Σχιστό, τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα, δομές που έχουν τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό από χθες, Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, με κοινή απόφαση των υπουργών Μετανάστευσης & Ασύλου, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, στο Σχιστό εντοπίστηκαν τρία κρούσματα, στη Μαλακάσα δύο και στον Ελαιώνα ένα.

Η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων συνεχίζεται. Ο υγειονομικός αποκλεισμός στις τρεις δομές ισχύει μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν παρθεί, δικαίωμα εισόδου σε αυτές έχει μόνο το προσωπικό που προσφέρει υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινότητα της δομής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνονται οι άτυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες ή οι δράσεις συμβουλευτικής (όπως ψυχοκοινωνική υποστήριξη και νομική συμβουλευτική), ενώ όπως διευκρινίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης τα παιδιά από τις δομές αυτές δεν θα πάνε σχολείο, μέχρι την άρση του υγειονομικού αποκλεισμού.

Επίσης, στους φιλοξενούμενους θα διανεμηθούν σφραγισμένα τυποποιημένα τρόφιμα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Τέλος, έξω από τις δομές υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία για την τήρηση των μέτρων. Σημειώνεται ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνου Λογοθέτη, του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του διοικητή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσου Μαντάγαρη και εκπροσώπων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επικαιροποιήθηκαν τα πρωτόκολλα ιχνηλάτησης επαφών και αξιολόγησης κινδύνου, ενώ συζητήθηκαν και οι περιοχές απομόνωσης των ύποπτων κρουσμάτων.

Κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης αναφέρουν ότι όπου υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα σε κοντέινερ, η απομόνωση των κρουσμάτων θα γίνεται στα κτίρια των παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων εντός των δομών. Στον Ελαιώνα, δομή που διαχειρίζεται ο Δήμος Αθηναίων και όπου σήμερα διαμένουν 2.415 άτομα, έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε καραντίνα όλοι όσοι διέμεναν στο ίδιο κοντέινερ με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για το προσφυγικό, Μελίνα Δασκαλάκη, «όλος ο μηχανισμός και του Δήμου και του κλιμακίου της διοίκησης ήταν προετοιμασμένος για την περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων, με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ». Η κυρία Δασκαλάκη επιβεβαιώνει την παρουσία αστυνομίας έξω από τη δομή για την εφαρμογή του αποκλεισμού, καθώς, όπως αναφέρει, «συχνά οι πληθυσμοί που διαμένουν στις δομές εμφανίζουν κινητικότητα προς άλλες δομές». Ο Δήμος Αθηναίων, συνεχίζει η κ. Δασκαλάκη, έχει δώσει έμφαση στη συνεχή ενημέρωση των διαμενόντων -«υπόθεση δύσκολη όταν ο πληθυσμός είναι 2.500 άτομα σε επτά διαφορετικές γλώσσες»-, την καθαριότητα και τις απολυμάνσεις εντός και εκτός δομής.

Όπως συμπληρώνει η ίδια, έχει ζητηθεί εξάλλου από το υπουργείο Μετανάστευσης να αποσταλούν στον Ελαιώνα 5.000 μάσκες μίας χρήσης και από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης άλλες τόσες υφασμάτινες μάσκες. Υπενθυμίζεται ότι από τις δομές της ενδοχώρας σε υγειονομικό αποκλεισμό βρίσκονται επίσης τα Οινόφυτα (μέχρι και τις 16/9), όπου διαμένουν 590 άτομα, και η Ριτσώνα (μέχρι και τις 15/9), όπου φιλοξενούντα 2.923 άτομα. Στο Σχιστό φιλοξενούνται 1.212 άτομα και στη Μαλακάσα 3.050. Κρούσμα σε μια ακόμα δομή φιλοξενίας στα Γρεβενά Θετική στον κοροναϊό εντοπίστηκε γυναίκα 44 ετών από το Ιράκ που διαμένει σε ξενοδοχείο-δομή φιλοξενίας στον ορεινό όγκο των Γρεβενών με συνολικά 105 φιλοξενούμενους. Αρχές Σεπτεμβρίου ταξίδεψε με τρία από τα έξι παιδιά της και έναν ακόμα πρόσφυγα στη Ριτσώνα, επέστρεψαν την περασμένη Παρασκευή και πήγαν απευθείας στο νοσοκομείο Γρεβενών για προληπτικό έλεγχο. Όταν γύρισαν στη δομή έμειναν σε δωμάτια, απομονωμένα από τους άλλους διαμένοντες.

Λαμία: Θετικοί 16χρονος και 14χρονος που πήγαν σε πάρτι

Ένα ακόμη νεαρό άτομο διαγνώσθηκε με κοροναϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας με το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, πρόκειται για 14χρονο κορίτσι το οποίο είχε βρεθεί σε πάρτι με τον 16χρονο που είχε βρεθεί λίγο νωρίτερα θετικός στον φονικό ιό.

Το κορίτσι εκδήλωσε συμπτώματα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παρευρέθηκε σε πάρτι με άλλα νεαρά άτομα μεταξύ των οποίων και ο 16χρονος, θορύβησε τους γονείς της που έσπευσαν στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αμφότεροι οι δύο νέοι έχουν αυξημένο ιικό φορτίο και είναι ευτύχημα που η διάγνωσή τους έγινε επί τόπου στο Νοσοκομείο Λαμίας, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και να γίνει άμεσα η ιχνηλάτηση και κυρίως η καραντίνα των στενών επαφών τους.

Οι επόμενες ώρες θα δείξουν αν και πόσο υπάρχει διασπορά του ιού σε νεαρά άτομα τα οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζαν σαφώς πιο χαλαρά τα μέτρα αποστασιοποίησης. Μην ξεχνάμε ότι σε λίγα 24ωρα ήταν να ανοίξουν τα σχολεία και ο προβληματισμός γίνεται ακόμη εντονότερος σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Εγκαταλείπουν τα νησιά Βρετανοί τουρίστες

Άρον – άρον εγκαταλείπουν τη χώρα μας περίπου 60.000 Βρετανοί τουρίστες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά προκειμένου να προλάβουν την 14ημερη καραντίνα που θέτει σε εφαρμογή η βρετανική κυβέρνηση.

Οι τουρίστες που βρίσκονται στην «κόκκινη» ζώνη των εφτά ελληνικών νησιών επιδίδονται σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου προκειμένου να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο, πληρώνοντάς το «χρυσό», ακόμη και στην τριπλάσια τιμή.

Αρκετοί δηλώνουν εξοργισμένοι με την κυβέρνησή τους καθώς, όπως λένε, ακόμη και μια καθυστέρηση στην πτήση τους μπορεί να ανατρέψει τον οικογενειακό προγραμματισμό τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Σε απόγνωση και οι επιχειρηματίες του τουρισμού, που κάνουν λόγο για χαριστική βολή.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, οι περίπου 60.000 Βρετανοί που βρίσκονται για διακοπές στη χώρα μας μάζεψαν άρον – άρον τις βαλίτσες τους για να προλάβουν να πατήσουν σε βρετανικό έδαφος ως αύριο στις 04:00 τα ξημερώματα.

Τα εφτά νησιά που μπήκαν στην κόκκινη λίστα για της Βρετανίας είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ζάκυνθος και η Κρήτη.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν έκτακτες πτήσεις, οι Βρετανοί χρυσοπληρώνουν για μια κενή θέση στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια.

Μία ημέρα μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, ο τουρισμός στη χώρα μας δέχεται ένα ακόμη χτύπημα. H μεγαλύτερη τουριστική εταιρεία πέντε ελληνικούς προορισμούς από σήμερα έως και τις 22 του μηνός.

Πρόκειται για τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Ζάκυνθο.

Δεκαήμερη καραντίνα αποφάσισε για όσους τουρίστες επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά και η Ολλανδική κυβέρνηση.

Για πλήγμα μιλούν οι επιχειρηματίες των νησιών, καθώς η καθυστερημένη τουριστική σεζόν τελειώνει με τον πιο άδοξο τρόπο.

Το πλήγμα στον κλάδο αναμένεται να είναι αλυσιδωτό, με πολλούς να μιλούν για πρόωρο κλείσιμο επιχειρήσεων.

Γιαννιτσά: Ξέφυγε η κατάσταση με τα κρούσματα στην κονσερβοποιία

Ξέφυγε η κατάσταση στο εργοστάσιο στα Γιαννιτσά

Διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία της η κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κοροναϊού στο προσωπικό της.

«Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα, μεταξύ 30 εργαζομένων, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα Κιλκίς όπου κατοικούν, με λεωφορείο.

Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά.

Πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν ήδη τα 46, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα πολλών ακόμη, τεστ.

Χαρδαλιάς: Εκτός τάξης όσοι δεν φορούν μάσκες

Εκτός τάξης θα μένουν οι μαθητές που δεν φορούν μάσκα στο σχολείο, ξεκαθάρισε η κυβέρνηση διά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κοροναϊό για το εάν θα υπάρξει τιμωρία στους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι όποια παιδιά δεν φορούν μάσκα δεν θα μπαίνουν στην τάξη.

«Δεν υπάρχει καμία τιμωρία για οτιδήποτε», απλά «δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μαθητές χωρίς μάσκα» είπε χαρακτητιστικά.

Εξάλλου, στο ζήτημα είχε αναφερθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες για τη χρήση μάσκας σε μικρούς μαθητές. «Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα παιδί 6, 7, 8 ετών να φορά συνέχεια τη μάσκα. Δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε κάποιο παιδί επειδή δεν φορά τη μάσκα» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκίνησε η παραγωγή μασκών για τους μαθητές των σχολείων

Ξεκίνησε μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του σχετικού διαγωνισμού, η παραγωγή μασκών, τις οποίες θα προμηθευτούν όλα τα σχολεία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Αυτό τονίζει σε δήλωση του, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που ήταν και ο φορέας που διενήργησε το σχετικό διαγωνισμό.

«Η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου και η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο σήμερα το μεσημέρι των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από τις υπηρεσίες της ΚΕΔΕ, δείχνει πως όλες οι διαδικασίες, παρότι έγιναν μέσα σε χρόνο ρεκόρ, δεν στερήθηκαν διαφάνειας και νομιμότητας» υπογραμμίζει. Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου η ΚΕΔΕ προχωρά άμεσα «στην υπογραφή συμβάσεων με τους προσωρινούς αναδόχους, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη αρχίσει την παραγωγή των μασκών». Ακόμη επισημαίνει ότι «τις επόμενες ημέρες, όλοι οι Δήμοι της χώρας θα κληθούν (ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο σε κάποιες περιπτώσεις) να εργαστούν έτσι ώστε το πρωί της Δευτέρας να βρει τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα για την έναρξη μιας ασφαλούς σχολικής χρονιάς».

Νέα μέτρα σε σχολεία και φροντιστήρια

Στα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα σχολεία από 14 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως τις αμέσως επόμενες ώρες θα εκδοθεί ΚΥΑ για το πώς θα λειτουργήσουν σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα γλωσσών και βιβλιοθήκες.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, υπενθύμισε πως είναι υποχρεωτική από τους μαθητές στους εσωτερικούς χώρους και τους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ τόνισε πως λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιούνται εκδρομές, σχολικά πρωταθλήματα και ανταλλαγές μαθητών μεταξύ άλλων.

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε πως το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και πως πρέπει να διατίθενται μόνο συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά. Οι μαθητές πρέπει να διατηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή τους στην ουρά του κυλικείου.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές, εκπαιδευτικούς σε όλες τις τάξεις, καθώς και το λοιπό προσωπικό.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, καθώς και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και σε περίπτωση συνωστισμού στα κυλικεία εξωτερικού χώρου, όπως και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Η χρήση της χειρουργικής μάσκας έναντι της υφασμάτινης μπορεί να προκριθεί από το θεράποντα γιατρό για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα.

Από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας εξαιρούνται μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς, καθώς και μαθητές με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για την προστασία της σχολικής κοινότητας δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, μαθητικά συνέδρια, σχολικά πρωταθλήματα και προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών.

Διδακτικές επισκέψεις και περίπατοι δύνανται να διεξάγονται ανά τμήμα με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Κυλικεία

Σχετικά με τη λειτουργία των κυλικείων ισχύουν τα εξής:

  • Το προσωπικό πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους γενικούς κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής.
  • Το προσωπικό πρέπει να εφαρμόζει τα γενικά μέτρα προφύλαξης και πρόληψης μετάδοσης του ιού, όπως αποχή από την εργασία σε περίπτωση εμφάνισης πυρετού ή άλλων συμπτωμάτων συμβατών με τον Covid-19, χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός.
  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών κατά τη διάρκεια της εργασίας στο κυλικείο είναι υποχρεωτική.
  • Τα κυλικεία πρέπει να διαθέτουν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.
  • Οι μαθητές πρέπει να διατηρούν αποστάσεις 1,5 μέτρου κατά την αναμονή και εξυπηρέτηση από το κυλικείο.
  • Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου πρέπει κατά την αναμονή να γίνεται πάντα χρήση μάσκας.
  • Υποχρεωτική η ύπαρξη αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος χεριών δίπλα στο ταμείο του κυλικείου, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές.

Φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής και εκπαίδευσης δραστηριοτήτων και πάσης φύσεως συναφών δομών γίνεται με βάση τους κανόνες λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Ειδικότερα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • Τήρηση μέγιστων δυνατών αποστάσεων
  • Αποφυγή συγχρωτισμού, καθαρισμός αιθουσών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση
  • Εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών
  • Ύπαρξη αντισηπτικού

Ηράκλειο: Με συμπτώματα κορονοϊού κατηγορούμενους για πυροβολισμούς σε μπαρ

Αναβλήθηκε την Τρίτη η δίκη για το ένοπλο επεισόδιο που είχε σημειωθεί πριν από περίπου τρία χρόνια σε μπαρ, στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, κατηγορούμενοι ήταν δύο αδελφοί από χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η εκδίκαση της υπόθεσης επρόκειτο να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε, καθώς σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ο ένας εξ αυτών είχε έρθει το τελευταίο διάστημα σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 και τις προηγούμενες ώρες εμφάνισε “ύποπτα” συμπτώματα.

Το συμβάν το οποίο δεν είχε αποβεί τότε μοιραίο για κάποιον συνάνθρωπό μας, είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2017, σε μπαρ της παραλιακής λεωφόρου, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, τα πυρά είχαν ως στόχο έναν 38χρονο άνδρα, ενώ εκτός από τον τελευταίο τραυματίστηκε κι ένας άλλος θαμώνας του μαγαζιού.

Ο ένας εκ των δύο αδερφών κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ενώ ο άλλος για συμπλοκή (πλημμέλημα).

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ – ΜΠΕ, tanea.gr, ethnos.gr, skai.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα