Top

Στο νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά – Προς αναβολή οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εδώ και καιρό έχει δώσει μάχη με τον καρκίνο

Parallaxi
στο-νοσοκομείο-η-φώφη-γεννηματά-προς-825909
Parallaxi
Screenshot: Η Φώφη Γεννηματά στην ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ

Η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εισήχθη εκτάκτως χθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Μετά από εκτενείς εξετάσεις, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.

Να σημειωθεί ότι η Φώφη Γεννηματά εδώ και καιρό έχει δώσει μάχη με τον καρκίνο. «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής» αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της. Προσθέτει δε πως “ως πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης”.

Χθες, σε ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, ανέφερε ότι, λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας, δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ.

https://www.facebook.com/fofigennimata/posts/10159442598500729

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό η απόσυρση Γεννηματά

Η αναγκαστική απόσυρση της Φώφης Γεννηματά για λόγους υγείας από τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ για την εκλογή νέας ηγεσίας, δεν επηρεάζει μόνο τις εσωκομματικές διεργασίες και ισορροπίες στο κόμμα της κεντροαριστεράς, αλλά δημιουργεί αναπόφευκτα κραδασμούς στο σύνολο των πολιτικών πραγμάτων τη χώρας.

Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ έχουν προγραμματιστεί για τις 5 Δεκεμβρίου, ο α΄γύρος  και τις 12 του μήνα ο δεύτερος γύρος. Μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά οι υποψήφιοι για την κούρσα της προεδρίας είναι ο βουλευτής Β Αθηνών, Ανδρέας Λοβέρδος, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης.

Η επιδείνωση της υγείας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ σίγουρα θα οδηγήσει σε πάγωμα των διαδικασιών και εν τέλει σε αναβολή των εσωκομματικών εκλογών. «Πριν ξεκαθαρίσει το θέμα της υγείας της προέδρου δεν νομίζω να μπούμε σε εσωκομματικές διαδικασίες», τόνισε στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης, που διατηρεί επαφές με το περιβάλλον της κ. Γεννηματά. Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η μάχη με τον καρκίνο θα είναι δύσκολη.

Ωστόσο η απουσία της από την κούρσα για την ηγεσία, ανοίγει νέα κεφάλαια στις εσωκομματικές διεργασίες που δεν αποκλείουν την είσοδο και άλλων υποψηφίων στην διεκδίκηση της ηγεσίας.

Λοβέρδος: είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τις εξελίξεις με την υγεία της Φώφης Γεννηματά, αναφέρει σε δήλωση πως «είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος».

Ανδρουλάκης: αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα

Αμέσως μετά την είδηση για την κατάσταση της υγείας της κυρίας Γεννηματά, ο εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε: «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».

Καστανίδης: είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει και αυτή την περιπέτεια

Ο Χάρης Καστανίδης μετά την κοινοποίηση των εξελίξεων σχετικά με την υγεία της Φώφης Γεννηματά έσπευσε επίσης να της ευχηθεί. «Η σκέψη μας είναι μαζί της. Οι ευχές τη συνοδεύουν, είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει και αυτή την περιπέτεια, την περιμένουμε να γυρίσει σύντομα κοντά μας», δήλωσε.

Ανάλογες ευχές για γρήγορη ανάρρωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ έκαναν ο πρωθυπουργός και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα