Στον “αέρα” η Astra Airlines; – Η ανακοίνωση για τις ακυρωμένες πτήσεις

"Δύσκολες" ώρες για την αεροπορική με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
στον-αέρα-η-astra-airlines-η-ανακοίνωση-για-τις-512497
Parallaxi
Εικόνα – Στιγμιότυπο Βίντεο Youtube

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις για την Astra Airlines, την αεροπορική με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καθώς ακυρώθηκαν πτήσεις και έχει απενεργοποιηθεί και το online σύστημα κρατήσεων στην σελίδα της. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euro2day.gr και του Παναγιώτη Υφαντή (δημοσιεύθηκε χθες 11/11 εδώ), η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαγόρευσε χθες το πρωί την πραγματοποίηση προγραμματισμένου δρομολογίου της εταιρείας λόγω οφειλών της Astra προς τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για δρομολόγιο το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με το αεροσκάφος με κωδικό αριθμό SX-DIZ της Astra.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κατάσταση της εταιρείας έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΥΠΑ η οποία εξετάζει την βιωσιμότητα της ενώ η διοίκηση της εταιρείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια τις τελευταίες ώρες προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση αποφεύγοντας το λουκέτο.

H Αstra Airlines εξέδωσε προς το παρόν μία λιτή ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπό της αναφερόμενη αποκλειστικά στο επιβατικό κοινό και τις ακυρώσεις των πτήσεών της: 

“Η εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό σχετικά με τις πτήσεις που ακυρώθηκαν πρόσφατα ότι τα αιτήματα για την αποζημίωση των επιβατών θα εξεταστούν και θα απαντηθούν μέχρι την 15-11-2019. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε και εργαζόμαστε για την ομαλή και εύρυθμη συνέχιση των πτήσεων μας.”

Να σημειωθεί πως για τις ακυρωμένες πτήσεις του Σαββατοκύριακου κυρίως από και προς Χίο και Κω υπήρξε παρέμβαση από το υπουργείο Μεταφορών και Τουρισμού και προκειμένου για να μην χάσουν οι επιβάτες τα εισιτήριά τους επιστρατεύτηκε η Aegean για να πραγματοποιηθούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Λίγα λόγια για την Astra Airlines

Η εταιρεία, βάση της οποίας είναι το αεροδρόμιο Μακεδονία, έχει στόλο με τέσσερα ιδιόκτητα αεροσκάφη, ενώ πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική της πτήση τον Ιούλιο του 2008. Από το 2015 δημιούργησε βάση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τεχνική βάση στον Ηράκλειο.

H αεροπορική Astra Airlines εκτελεί απευθείας πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη, για: Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ηράκλειο και Κω. Και από την Αθήνα για: Χίο, Κοζάνη, Καστοριά και Ικαρία και ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από τέσσερα ιδιόκτητα αεροσκάφη.

*Με πληροφορίες από Εuro2day.gr / ΣΚΑΪ / Astra Airlines website

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα