Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Πλήθος συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας σήμερα

Σε ποια σημεία, τι ώρα και για ποιους λόγους.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-πλήθος-συγκεντρώσεων-δι-614267
Parallaxi
απεργία
Εικόνα αρχείου

Μια σειρά από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται για σήμερα, Σάββατο 15/5, στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη αναμένεται να ξεκινήσει στις 11.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας και στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης από το ΠΑΜΕ (πικετοφορίες) κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας.

Πικετοφορίες θα πραγματοποιηθούν από το ΠΑΜΕ και το απόγευμα, στις 19.00, στην Πλατεία Ευόσμου και τον πεζόδρομο Καλαμαριάς.

Ακολούθως, στις 12.00 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα πραγματοποιήσει πικετοφορία με αφορμή την επαναλειτουργία των πανεπιστημιακών σχολών.

Στους δρόμους βγαίνουν την ίδια ώρα αντιεξουσιαστές στην Πλατεία Καμάρας για το νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας.

Στις 12.00, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους η ΕΔΥΕΘ, το ΠΑΜΕ και μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Γάζα. 

Στις 17.00 η συνέλευση κατοίκων άνω κέντρου και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία κατά της αστυνόμευσης στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς. 

Η διαμαρτυρία αναμένεται να λάβει χώρα στη συμβολή των οδών Μακεδονικής Αμύνης και Γκαρμπολά.

Επίσης στις 17.00,  θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ. Σημείο αφετηρίας θα είναι το δημαρχείο Παύλου Μελά.

Τέλος, στις 18.00, η πρωτοβουλία μουσικών καλλιτεχνών θα πραγματοποιήσει μουσική διαμαρτυρία στις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα