Ελλάδα

Συναγερμός για τη φωτιά στον Βαρνάβα – Μεγάλη αναζωπύρωση

Mαίνεται η φωτιά στην Ελευσίνα. Πυρκαγιές και σε Νέα Ιωνία Βόλου, Νέα Στύρα Εύβοιας.

Parallaxi
συναγερμός-για-τη-φωτιά-στον-βαρνάβα-476120
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στον Βαρνάβα αυτή την ώρα ενώ κινδυνεύουν και σπίτια όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης.

Η φωτιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11.30 αναζωπυρώθηκε λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Βαρνάβα Αττικής, επιχειρούν αυτή την ώρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, (ΜΕΤΠΕ), 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό και 7 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Στο μεταξύ, στην Ελευσίνα η πυρκαγιά είναι σε ξερά χόρτα στην περιοχή Πάτημα, ανάμεσα σε δύο εργοστάσια, τα οποία όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε αγροτοδασική έκταση στην Νέα Ιωνία Βόλου, κοντά στην περιφερειακή οδό Βόλου. Η φωτιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 26 πυροσβέστες, 13 οχήματα, δυο πεζοπορώ τμήματα και 2 αεροσκάφη.

Φωτιά ξέσπασε και στα Νέα Στύρα Ευβοίας, μέχρι στιγμής επίσης δεν είναι ακριβείς οι πληροφορίες για τις δυνάμεις που επιχειρούν. Eπιχειρούν 12 οχήματα.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ / ethnos.gr / ΣΚΑΙ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα