Top

«Συναγερμός» στην Κεντρική Μακεδονία – Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Δείτε αναλυτικά όσα ανακοινώθηκαν στο υπουργείο υγείας.

Parallaxi
συναγερμός-στην-κεντρική-μακεδονί-717017
Parallaxi

κοζανη 1

Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται από αύριο στις 6 π.μ. ΠΕ Κοζάνης, ΠΕ Πέλλας, ο δήμος Γρεβενών, ο δήμος Κιλκίς και ο δήμος Βέροιας, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια ώρα στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν: Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος.

Η επιτροπή των επιστημόνων θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας για να συζητήσει για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, για τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα σχολεία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Παπαευαγγέλου: Στο 6% ο δείκτης θετικότητας στη χώρα

Μειώθηκε ο κίνδυνος διασωλήνωσης για τους νοσηλευόμενους ασθενείς, σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, την ίδια ώρα που «για πρώτη φορά μετά από 7 εβδομάδες είδαμε τάση σταθεροποίησης των κρίσιμων δεικτών». «Στο 6% ο δείκτης θετικότητας».

Όπως είπε η ίδια στην ενημέρωση του υπουργείου υγείας, επιδημιολογικά δεδομένα θα «δείξουν» πως θα εορτασθεί το Πάσχα, ενώ υπάρχει εισήγηση της επιτροπής για σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων. Επίσης συζητείται η χρήση διπλής ή ενισχυμένης μάσκας.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη, με μέσο όρο 474 εισαγωγές, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι πάνω από 5.000. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς έχει επιβαρυνθεί το φορτίο στη Μακεδονία. Έχουμε κάλυψη ΜΕΘ στο 77%», σημείωσε η κα Παπαευαγγέλου.

Το self rapid test είναι «εργαλείο» για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς τόνισε η ίδια. «Τηρώντας τα μέτρα προστασίας, θα περιμένουμε να μειωθούν τα κρούσματα τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Κοντοζαμάνης: Άνοιγμα σχολείων με υποχρεωτικό self testing

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα