Συνεχίζοντα τα αρνητικά ρεκορ θανάτων – Ανησυχητική πληρότητα στις ΜΕΘ

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού στη χώρα μας.

Parallaxi
συνεχίζοντα-τα-αρνητικά-ρεκορ-θανάτω-678869
Parallaxi
εικόνα: Sakis Tb

Συνολικά 1.177 κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα, από τις οποίες οι 914 είναι κατειλημμένες, που σημαίνει ποσοστό ποσοστό πληρότητας 78% και 263 κενές, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας.

Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 589, οι 451 είναι κατειλημμένες και οι 138 κενές, που σημαίνει πληρότητα 76,5%.

Οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 588. Από αυτές, 463 είναι κατειλημμένες και 125 κενές που σημαίνει πληρότητα 79%.

Οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας) είναι σήμερα 192. Από αυτές, 182 είναι κατειλημμένες και 10 κενές που σημαίνει πληρότητα 95%.

Στα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής, οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 212. Από αυτές, 148 είναι κατειλημμένες και 64 κενές που σημαίνει πληρότητα 70%.

1η ΥΠΕ (Αττικής): 163 κλίνες, εκ των οποίων 111 κατειλημμένες και 52 κενές – Πληρότητα 68%

2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου): 53 κλίνες, εκ των οποίων 31 κατειλημμένες και 22 κενές – Πληρότητα 58,5%

3η ΥΠΕ (Μακεδονίας): 125 κλίνες, εκ των οποίων 118 κατειλημμένες και 7 κενές – Πληρότητα 94%

4η ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης): 110 κλίνες, εκ των οποίων 98 κατειλημμένες και 12 κενές – Πληρότητα 88%

5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας): 60 κλίνες, εκ των οποίων 56 κατειλημμένες και 4 κενές – Πληρότητα 93%

6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας): 47 κλίνες, εκ των οποίων 25 κατειλημμένες και 22 κενές – Πληρότητα 53%

7η ΥΠΕ (Κρήτης): 18 κλίνες, εκ των οποίων 12 κατειλημμένες και 6 κενές – Πληρότητα 67%

Στρατιωτικά Νοσοκομεία: 12 κλίνες, όλες κατειλημμένες

Οι συνολικές κλίνες που διατίθενται σε όλη τη χώρα για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 είναι 5.629.

Οι ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται σήμερα είναι 3.527 (συνολικά ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θάλαμοι αρνητικής πίεσης και απλές κλίνες)

Γιατί δε θα συμμετάσχει στη σημερινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αναλυτικά ανά Υγειονομική Περιφέρεια

1η ΥΠΕ (Αττικής): 578 (από τις 1.162 διαθέσιμες κλίνες)

2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου): 253 (από τις 476 διαθέσιμες κλίνες)

3η ΥΠΕ (Μακεδονίας): 812 (από τις 1.099 διαθέσιμες κλίνες)

4η ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης): 1.108 (από τις 1.410 διαθέσιμες κλίνες)

5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας): 373 (από τις 501 διαθέσιμες κλίνες)

6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας): 233 (από τις 578 διαθέσιμες κλίνες)

7η ΥΠΕ (Κρήτης): 51 (από τις 233 διαθέσιμες κλίνες)

Στρατιωτικά Νοσοκομεία: 119 (από τις 170 διαθέσιμες κλίνες)

«Θερίζει» ο κορονοϊός – 45 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες τη Δευτέρα στη χώρα μας

Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών είναι 450 καθημερινά. Οι νοσηλευόμενοι πλέον είναι 3.527, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με εκείνον που καταγράφονταν πριν από εννέα ημέρες, στις 6 Νοεμβρίου.

Ραγδαία αύξηση των νεκρών παρουσιάστηκε από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι κι αυτή την ώρα, καθώς μέχρι τώρα έχουν καταλήξει 45 συμπολίτες μας από τον κορονοϊό κι εκφράζονται φόβοι ότι ενδέχεται να δημιουργηθεί νέο ημερήσιο ρεκόρ θανόντων στη χώρα μας από την πανδημία. Ο αριθμός των νεκρών δείχνει μια πτυχή της πολεμικής συνθήκης στην οποία γίνεται η περίθαλψη και η νοσηλεία των ασθενών. Από το μεσημέρι του Σαββάτου ως χθες το μεσημέρι είχαν καταλήξει 71 άνθρωποι.

Χθες, στα νοσοκομεία της χώρας εισήχθησαν 436 άνθρωποι με λοίμωξη Covid-19. Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών είναι 450 καθημερινά. Οι νοσηλευόμενοι πλέον είναι 3.527, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με εκείνον που καταγράφονταν πριν από εννέα ημέρες, στις 6 Νοεμβρίου. Οι δε μισοί εκ των νοσηλευομένων βρίσκονται στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το βράδυ της Κυριακής  ασθενείς στις ΜΕΘ έφτασαν τους 444, αριθμός που είναι βέβαιον ότι έχει αυξηθεί σημαντικά σήμερα, καθώς οι ασθενείς στις επιβαρυμένες περιοχές, όπως π.χ. στη Θεσσαλονίκη, αυξάνονται δραματικά μέσα σε δυο-τρεις ώρες. Οι διασωληνωμένοι ήταν χθες τα μεσάνυχτα 425, έχοντας επίσης υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες εννέα ημέρες, καθώς στις 6 Νοεμβρίου ήταν 204.

Τα σκληρά δεδομένα, όπως ονομάζουν οι ειδικοί αυτά τα στοιχεία, αποτυπώνουν την… σκληρή εικόνα της επιδημίας στη χώρα. Και βάζουν ουσιαστικά και παλι τη χώρα στην πεπατημένη του περασμένου Μαρτίου. Η εφαρμογή καθολικού και πλήρους απαγορευτικού (lockdown), ανάλογου με εκείνου που είχε τεθεί σε ισχύ πριν από εννέα μήνες, παραμένει ανοιχτή για την κυβέρνηση. Το ίδιο και τα συνεχόμενα, σε… επαναλήψεις και με συγκεκριμένο διάστημα ισχύος 15 ημερών, lockdown, ώστε να «παίρνει ανάσες» το ΕΣΥ.

Η κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος στη βόρεια Ελλάδα -όπου την περασμένη Παρασκευή η πληρότητα των Εντατικών με ασθενείς με λοίμωξη covid-19 έφθασε το 93%- και η ισορροπία του τρόμου που επικρατεί στην Αττική, αποτελούν δύο κρίσιμους παράγοντες για τη συνέχιση της πορείας της χώρας, στους οποίους επικεντρώνονται οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και η κυβέρνηση.

Το «μέτωπο» της Θεσσαλονίκης έδωσε κάποιες, πρώιμες κατά τους ειδικούς ενδείξεις, για πιθανή κορύφωση (peak) της επιδημίας την περίοδο που διανύουμε, η οποία όμως δεν θα επιβεβαιωθεί πριν το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Σημειωτέον ότι ακόμη κι αν επιβεβαιωθεί το peak -οπότε σε αυτό το ιδανικό σενάριο δεν θα συνεχιστεί η άνοδος της επιδημιολογικής καμπύλης- αυτό θα αφορά μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων καθώς το κύμα των ασθενών θα συνεχίσει με σφοδρότητα να «χτυπά» τα νοσοκομεία μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Στ. Πέτσας: Οι επόμενες μέρες είναι οι πιο κρίσιμες στη μάχη μας με τον κορονοϊό

Βατόπουλος: «Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα έρχεται Locdown σαν του περασμένου Μαρτίου»

Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα το επόμενο βήμα θα είναι ένα lockdown σαν και αυτό το οποίο ζήσαμε τον περασμένο Μάρτιο , ανέφερε μιλώντας στη Φωνή της Ελλάδας και στον Θάνο Σιαφάκα ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο κ.Βατόπουλος είπε ακόμη ότι τα πρώτα αποτελέσματα σχετικά με την απόδοση των πρόσφατων μέτρων θα φανούν προς το τέλος της εβδομάδας, δεν θα συμβεί όμως το ίδιο και με τον αριθμό των νεκρών αλλά και των διασωληνωμένων. Εκεί θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση , προκειμένου να δούμε αποτελέσματα συμπλήρωσε ο καθηγητής. Από εμάς θα εξαρτηθεί αν η καραντίνα θα παραταθεί και μετά τις 30 Νοεμβρίου σημείωσε ο κ. Βατόπουλος , θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα με το σύνθημα΄΄ η μύτη μέσα» και αυτό γιατί παρακολουθούμε πολλούς πολίτες να την αφήνουν ακάλυπτη κάτι πάρα πολύ επικίνδυνο κατέληξε ο καθηγητής.

Κορονοϊός: Ξέφυγε ο δείκτης Rt – Πότε θα υπάρξει μείωση κρουσμάτων στην Αττική

Εν μέσω lockdown, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αυξάνονται – Τι αναφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για τον δείκτη Rt και τον κορονοϊό

Μια ακόμη εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα εν μέσω lockdown ξεκινά με κλειστά πλέον όλα τα σχολεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μόνο που αυτή η εβδομάδα αρχίζει ήδη με ακόμη 71 θανάτους από τον κορονοϊό την Κυριακή και με σχεδόν 400 διασωληνωμένους (392 διασωληνωμένοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ). Χιλιάδες είναι οι ασθενείς στα νοσοκομεία και μάλιστα, όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ο δείκτης RT έχει ξεπεράσει το 1.

Κάθε 24ωρο που περνά ο απολογισμός από τον κορονοϊό είναι ακόμη πιο σκληρός και παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, δεν ξεπέρασαν τα 1.700, όμως είχαν 71 θανάτους και 392 διασωληνωμένους. Αυτό σημαίνει ότι τρεις άνθρωποι κάθε ώρα που περνά πεθαίνουν από κορονοϊό στην Ελλάδα ενώ σχεδόν 3.000 πολίτες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη.

Το πιο ανησυχητικό είναι πάντως, όπως είπε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, ότι ο δείκτης Rt, ο δείκτης που δείχνει το πόσο πολύ μεταδίδεται ο κορονοϊός από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο, έχει ξεπεράσει το 1 και πάει προς το 2! Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι στην Αττική και στις άλλες πόλεις, αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων από το προσεχές Σάββατο, 21 Νοεμβρίου καθώς θα έχουν περάσει 15 μέρες από την εφαρμογή των νέων μέτρων και του lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid. Θα πρέπει όμως να βασιζόμαστε στους αυξημένους  θανάτους των τελευταίων ημερών. Όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, οι πολλοί θάνατοι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες κορονοϊού στα νοσοκομεία.

Έρευνα: Πόσο επικίνδυνα είναι τελικά τα μινκ;

Σαρηγιάννης: Lockdown «ακορντεόν» μέχρι τον Μάρτιο

«Μπορούμε να ανοίξουμε αν φτάσουμε τα 800 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως στο τέλος του μήνα, αν θέλουμε να ξανακλείσουμε μετά από 15 ημέρες. Αν θελήσουμε να ανοίξουμε για να μείνουμε ανοικτά για ένα μεγαλύτερο διάστημα, πάνω από δύο εβδομάδες, θα πρέπει να ακολουθήσουμε ακόμα δύο εβδομάδες καραντίνας, μέχρι να φτάσουμε περίπου τα 500 κρούσματα ημερησίως. Θεωρώ ότι το σύστημα lockdown «ακορντεόν» είναι το πιο ασφαλές, καθώς επιτρέπει να κρατήσουμε τις ΜΕΘ σε λογικά νούμερα και είναι εφικτό να λειτουργήσει η οικονομία» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Σχετικά με το σχέδιο περιορισμών των μετακινήσεων που θα πρέπει να εφαρμοστεί, ο καθηγητής εκτιμά ότι πρέπει να πάμε στη λογική «τρεις εβδομάδες κλειστά – δύο εβδομάδες ανοικτά» μέχρι τον Μάρτιο, όπου και οι διαφορετικές καιρικές συνθήκες θα δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία. Επίσης υπογράμμισε ότι ένας συντονισμός με την αγορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν σωστό σχεδιασμό. Στο ερώτημα ανοικτά ή κλειστά σχολεία, ο καθηγητής τονίζει ότι εφόσον τα κρούσματα παραμένουν στα επίπεδα των 600 – 1.200 ημερησίως, τα σχολεία μπορούν να παραμένουν ανοικτά. Η τηλεργασία από την άλλη σημειώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί σε υψηλά επίπεδα.

Κορονοϊός: Εκκληση από Πάτρα, Καρδίτσα για ενίσχυση του ΕΣΥ και στη μέση το Πολυτεχνείο

Το σύστημα υγείας αντέχει για λίγες μέρες ακόμη. Υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη αίματος σε όλη τη χώρα κι εμείς ασχολούμαστε με το Πολυτεχνείο

Ηπρόεδρος του ιατρικού συλλόγου ΠάτραςΑννα Μαστοράκου και ο πρόεδρος της ένωσης γιατρών και νοσοκομείων της ΚαρδίτσαςΚωνσταντίνος Αθανασίου μίλησαν για την πορεία του Πολυτεχνείου και συμφώνησαν πως η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή.

«Η περιοχή μας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Τίθεται θέμα πολιτικής σκοπιμότητας σε βάρος της υγείας» είπε η γιατρός αναφορικά με απόφαση του δημάρχου Πατρέων για την «συμβολική κινητοποίηση» αύριο, κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Δραματική ήταν και η έκκληση του προέδρου της ένωσης ιατρών ΚαρδίτσαςΚωνσταντίνου Αθανασίου που τόνισε χαρακτηριστικά: «Πάρτε μέτρα τώρα πριν χαθεί ο λαός της Καρδίτσας. Είναι δραματική η κατάσταση. Πρέπει να γίνουν άμεσα ΜΕΘ και να γίνουν προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στην εισαγγελική παρέμβαση για μία φράση σε ανακοίνωση του ΙΣΚ: «Σε μία ανακοίνωση που τονίζαμε την εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης για την υγεία, είχαμε μία αναφορά ότι θα συμμετέχουμε σε μία συμβολική κίνηση στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Είμαστε κατηγορούμενοι για τη λέξη στην ανακοίνωση “συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το πολυτεχνείο” κι έχουμε εισαγγελική παρέμβαση».

«Εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή, αλλά άλλοι παζαρεύουν και κάνουν προτάσεις για να έρθουν να βοηθήσουν το ΕΣΥ με μισθούς 3.000€ το μήνα. Να έρθουν με 1.000 ευρώ όπως παλεύουμε εμείς τόσα χρόνια. Το σύστημα υγείας αντέχει για λίγες μέρες ακόμη. Υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη αίματος σε όλη τη χώρα κι εμείς ασχολούμαστε με το Πολυτεχνείο. Ας το αφήσουμε στην άκρη κι ας ασχοληθούμε με την πανδημία» πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου.

Ιερά Σύνοδος: Με νευρωτικό τρόπο συσχετίζουν τη Θεία Κοινωνία με τη διασπορά του κορωνοϊού

Παγώνη: Ιδιαίτερη η περίπτωση της Θεσσαλονίκης – Πότε θα σταθεροποιηθούν τα κρούσματα

Πάνω από 3.000 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας με κορoνοϊό, όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Τόνισε επίσης ότι ο δείκτης R έχει περάσει το 1, «και πάει προς το 2». Εξήγησε ότι τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid. Θα πρέπει  όμως να βασιζόμαστε στους αυξημένους  θανάτους που είχαμε όχι μόνο χθες, αλλά τις τελευταίες ημέρες, πρόσθεσε η κ. Παγώνη προσθέτοντας ότι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία.  Πότε θα σταθεροποιηθούν τα κρούσματα Η κ. Παγώνη τόνισε στην Αττική και στις άλλες πόλεις πλην της Θεσσαλονίκης, αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων ότι από το προσεχές Σάββατο (21/11) καθώς θα έχει περάσει ένα 15θήμερο από την εφαρμογή των νέων μέτρων. Η σταθεροποίηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και το παραπάνω Σάββατο (28/11) να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων. Για τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι είναι μια περίπτωση ιδιαίτερη και χρειάζεται πιο πολύ χρόνο καθώς συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά. Συνεπώς η τάση σταθεροποίησης θα ξεκινήσει μαζί με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παρότι ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα.

Εξαδάκτυλος: Μόνο με θαύμα θα βγούμε από το lockdown την 1η Δεκεμβρίου

Απαισιόδοξος ως προς τις -ελάχιστες- πιθανότητες που υπάρχουν να βγει η χώρα από το lockdown την 1η Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην ΕΡΤ3, τόνισε πως τα μηνύματα από τα κρούσματα δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, θεωρώντας σχεδόν δεδομένο πως θα πάμε για παράταση του lockdown. «Εάν δεν έχουμε ελπιδοφόρα μηνύματα την επόμενη εβδομάδα, δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων μέτρων. Θα ακουστώ δυσάρεστος, αλλά δεν είμαι υπερβολικός όταν λέω ότι πρέπει να περιοριστούμε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον και μόνο. Έξοδος από το σπίτι μόνο για πολύ απαραίτητους λόγους. Δεν κοιτάζω για χαλάρωση τα Χριστούγεννα με όσα συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη. Η εικόνα δεν μας αφήνει περιθώρια να κάνουμε Χριστούγεννα όπως θα θέλαμε. Μόνο ένα θαύμα θα βάλει τέλος στο lockdown στο τέλος Νοεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας ακόμη για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως υπάρχει τεράστια ανάγκη για χέρια και μάλιστα καλούν γιατρούς από κάθε ειδικότητα να κάνουν μαθήματα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης, ώστε να βοηθήσουν τα νοσοκομεία. «Δεν υπάρχει πολυτέλεια να ψάχνουμε για ειδικευμένους γιατρούς στη Θεσσαλονίκη. Χρειάζονται όλοι. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής εξαντλούνται και χρειαζόμαστε ενίσχυση γρήγορα. Η πόλη ζει μια κατάσταση που δεν θέλαμε ποτέ να ζήσουμε. Ολοι πρέπει να παρακολουθήσουμε την εκπαίδευση για να βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Κλειστό το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου λόγω κρουσμάτων Covid-19

Πηγές: CNN, ehtnos.gr, ert.gr, ANT1, OPEN, MEGA, ΑΠΕ, skai.gr, newsit.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα