Ελλάδα

Συνεχίζουν μέχρι την Παρασκευή τις κινητοποιήσεις τους οι σιδηροδρομικοί

«Η απαίτησή μας γνωστή. Ασφαλής, Ποιοτικός, Δημόσιος Σιδηρόδρομος. Συνεχίζουμε. Είμαστε όλοι μαζί»

Parallaxi
συνεχίζουν-μέχρι-την-παρασκευή-τις-κι-948016
Parallaxi

Κλιμακώνουν τον αγώνα του οι εργαζόμενοι καθώς αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την Παρασκευή που θα επανεξετάσουν τη στάση τους μετά τη δεύτερη και καθοριστική συνάντησή τους με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη που πρόσφατα ανέλαβε και το χαρτοφυλάκιου του υπουργείου Μεταφορών μετά την παραίτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ) μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικήσεων (μέλη Δ.Σ, πρόεδροι και γενικοί γραμματείς των σωματείων – μελών της) αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως και τις 10 Μαρτίου 2023.

«Η απαίτησή μας γνωστή. Ασφαλής, Ποιοτικός, Δημόσιος Σιδηρόδρομος. Συνεχίζουμε. Είμαστε όλοι μαζί», σημειώνουν.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με την κυβέρνηση έχοντας τις δικές τους προτάσεις για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Η κυβέρνηση

Μια πρώτη εικόνα για το πότε θα ξαναμπούν σε τροχιά τα τρένα έδωσε ο Γ. Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λέγοντας ότι το πλάνο είναι να ξεκινήσουν τα δρομολόγια στα τέλη του μήνα, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχουν ξεκάθαρες εγγυήσεις ασφάλειας. Η επανεκκίνηση αναμένεται να γίνει με μειωμένα δρομολόγια, αλλά και σταθμούς.

Για την Πέμπτη και την Παρασκευή (09-10/03) τα δρομολόγια του υπεραστικού όσο και του προαστιακού σιδηροδρόμου θα συνεχίσουν να μην εκτελούνται.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα