Ελλάδα

Συνέδριο Γονιμότητας: Απενεργοποιήθηκε η ιστοσελίδα του

Προς αναβολή μετά τη θυελλώδη κατακραυγή.

Parallaxi
συνέδριο-γονιμότητας-απενεργοποιήθ-772655
Parallaxi

Προς αναβολή οδεύει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας, μετά από τη γενικευμένη, θυελλώδη κατακραυγή την οποίαν προκάλεσε το διαφημιστικό σποτ.

Ήδη έχει απενεργοποιηθεί η ιστοσελίδα του Συνεδρίου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 2-4 Ιουλίου στα Ιωάννινα.

Αφ’ ότου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέσυρε την υποστήριξή της στο Συνέδριο, σχεδόν όλοι οι επίσημοι συμμετέχοντες αποκήρυξαν δημοσίως το χαρακτήρα και το περιεχόμενο του σποτ και διαχώρισαν τη θέση τους.

Παρόλ’ αυτά, σε ανάρτηση τους στα social media οι διοργανωτές τονίζουν πως σκοπός δεν ήταν να προσβάλουν τις γυναίκες ούτε να ενισχύσουν στερεοτυπικά πρότυπα, αλλά να ενημερώσουν όσες θέλουν να τεκνοποιήσουν ότι μετά από κάποια ηλικία μειώνεται η ικανότητα αυτή.

Για το επίμαχο σποτ του 1ου Συνεδρίου «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» μίλησε την Κυριακή ο γυναικολόγος Κώστας Πάντος, ένας εκ των κεντρικών ομιλητών.

Υποστήριξε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN πως το διαφημιστικό σποτ είναι μεν σκληρό, ωστόσο παρουσιάζει την ωμή αλήθεια.

«Αγγίξαμε ευαίσθητες χορδές» υπογράμμισε, αρχικά, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και πρόσθεσε: «Οι γυναίκες στη σύγχρονη ζωή φτάνουν σε ηλικίες πάνω από τα 40 για να αποκτήσουν παιδί. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με γυναίκες 40 – 45 που δεν γνωρίζουν τα όρια που θέτει η φύση. Θυμάμαι γυναίκα που με επισκέφθηκε -όμορφη και με καριέρα-, ήθελε παιδί και όταν της ανακοίνωσα ότι έχει μπει σε εμμηνόπαυση δεν το ήξερε. Αυτή η άγνοια φαίνεται και σε έρευνα της MRB».

Όπως είπε σκοπός δεν είναι να πείσει τις γυναίκες να κάνουν παιδιά, ούτε να τις εκβιάσει. Σκοπός όπως είπε είναι να τις ενημερώσει. Μάλιστα μίλησε για την ορμόνη της γονιμότητας λέγοντας πως όσο μεγαλώνει μια γυναίκα τόσο η ορμόνη πέφτει. Τέλος, ο κύριος Πάντος ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα ν’ ακυρώσουν το συνέδριο, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα, καθώς ο ίδιος, αλλά και η υπόλοιπη οργανωτική επιτροπή έχουν στεναχωρηθεί την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα.

Συνέδριο Γονιμότητας: Τα social media αποδομούν τις σκοταδιστικές προθέσεις του

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα